28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır

Hükümetin sınırları açmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Kapıları açınca telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır" dedi.

Son yılların en kısa konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceklerini belirterek, "Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz" dedi.

'ARTIK KAPILAR AÇILMIŞTIR'
Erdoğan, "Sivil Toplum Kuruluşları" (STK) Temsilcileriyle bir araya geldiği son yıllardaki en kısa konuşmasını yaptı. Erdoğan, "Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik. Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar" dedi. 

ATEŞKES TEMENNİSİ
Putin'le görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, "Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: "15 Temmuz'da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratmakta kararlıyız. Her bir şehidimize karşılık onlarca rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, uçağından tankına imha ederek çok ağır bedeller ödetiyoruz. Temennimiz bir an önce bu mücadeleyi zaferle neticelendirerek daha fazla kan dökülmesinin önüne geçmektir. Bunun için sahadaki mücadelemiz yanında tüm diplomatik kanalları kullanıyoruz."