28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Beklentimiz İdlib'de ateşkesin sağlanması

Meclis Grup Toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Şehitler tepesi boş kalmayacak" sözünü tekrarladı. Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağınız görüşmeden beklentiniz neler?" sorusuna Erdoğan, "Beklentimiz ateşkesin sağlanması" yanıtını verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu.

"İdlib'de rejimin saldırısında hayatını kaybeden 36 askerimizin de aralarında olduğu nice canları toprağa verdik" diyen Erdoğan, "Bin yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir şehidimizin, hiçbir gazimizin kanı boşa gitmiyor. Bu mücadeleyi hedeflediğimiz gibi sonuçlandırdığımızda büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında önemli yol almış olacağız" diye konuştu.

"Şehitler tepesi boş kalmayacak" sözünü tekrarlayan Erdoğan,  "Buradan çıkıp da şehitler tepesi boş kalacak diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme, boynuna esaret zincirini geçirme derdindedir demektir. Ben tarihimizden, atalarımızdan, şehitlerimizden ilham alarak evet şehitler tepesi boş kalmayacak dedim, diyorum diyeceğim" diye kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "'Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim. Şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiğim kadar' diyenlere bu onurlu laflar bir şey ifade etmiyor. Bay Kemal'in yeri ne vatandır ne millettir. Onun yeri Esad'in yanıdır. Bize tavsiye ediyor ya. Buyur sen git. Monşerlerle birlikte güzel bir yolculuğu gerçekleştirirsin. CHP Genel Başkanı'nın hezeyanlarına cevap vermek gerçekten ağırıma gidiyor. Bir yere kadar siyasetin cilvesi diyerek tahammül etmek mümkündü. Ama artık mesele doğrudan ülkemize ve milletimize kin kusmaya başladı. Meydanı yalanlara ve iftiralara bırakmamak için sizleri ve milletimi bu kişinin hezeyanlarının eziyetine maruz bırakmaktan dolayı da tekrar üzüntü duyuyorum" dedi.

Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin olarak yönelttiği soruları da yanıtladı. "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağınız görüşmeden beklentiniz neler?" sorusuna Erdoğan, "Beklentimiz ateşkesin sağlanması" yanıtını verdi.