19 Eylül 2024 Perşembe

Erdoğan: 24 Haziran'dan sonraki ilk işimiz OHAL'i kaldırmak

Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'dan sonra ilk işlerinin OHAL'i kaldırmak olacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 24 TV, 360 ve Anadolu Yayıncılar Birliği'nin ortak canlı yayınına katıldı.
 
"24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacaktır" açıklamasında bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir" dedi.
 
Demirtaş'ın adaylığına ilişkin Erdoğan, "Aday olduğunda içerideydi. Orada zaten bir eksiklik, bir yanlışlık var. Yani biz burada illa mahkumiyeti adaylık şartları arasında saymamamız lazım. Tutuklu da olsa bence tutuklu olan kişi de aday olamaz, olmamalı. Çünkü bu bir kaçamak yoldur. Buna niye böyle bir fırsatı biz verelim?" dedi.
 
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu şartlar içerisinde 5 dakika 10 dakika TRT'de konuşmasını yapacak. Burada bunlar kalkıp, iktidar engelledi de deyip oradan bir rant elde etmenin içine girebilirler. Bir mağduriyet pozisyonuna da girebilirler. Arkadaşlara onu söyledim, mağduriyet imkanını vermeyin. YSK ile de görüşün, gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar. Zaten bunlar canlı yayın değil malum."