21 Eylül 2024 Cumartesi

Emek örgütleri DEM Parti'ye saldırıyı kınadı

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Birecik'te DEM Parti binasına iki kez saldırı düzenlenmesini protesto etti, "Belediyenin zorbalıkla zapt edilmeye çalışılma çabalarını kınıyoruz" dedi.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına 8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırıları protesto eti.

Parti binası önünde yapılan açıklamaya, platform birleşenlerinin yanı sıra DEM Parti Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas da katıldı. "İrade gaspına hayır, istifa" dövizleri ve "İnsan her şeyini satar kendini satmaz, Begit istifa et" pankartının açıldığı eylemde, platform dönem sözcüsü ve SES Urfa Şube Eşbaşkanı Ferhat Demir söz aldı.

31 Mart yerel seçiminde Urfa halkının demokratik tercihini kullanarak birçok ilçede belediye başkanları ve siyasal partileri değiştirdiğini söyleyen Demir, Birecik'te halkın DEM Parti'ye oy verdiğini hatırlattı.

Birecik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit'in DEM Parti'den istifa ederek halkın iradesine saygı duymadığını gösterdiğine işaret eden Demir, "Birecik halkının demokratik tercihleri hazmedemeyen bir grup ya da kişilerin bu tercihi silah ve tehdit yoluyla ele geçirmek istemesini; kazanılmış bir belediyenin zorbalıkla zapt edilmeye çalışılma çabalarını kınadığımızı belirtiyoruz" dedi.

'HALKIN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ'
Demir devamında şunları söyledi: "Biz demokratik kitle grupları olarak siyaseti ve halk tercihlerini paramiliter yapılarla dizayn etmeye çalışanlara karsı olduğumuzu belirtiyoruz. Başta Birecik halkı olmak üzere, dem parti Birecik ilçe örgütüne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; halkın demokratik mücadelesinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Açıklama alkışlar ile son buldu.