24 Eylül 2024 Salı

Elleri kelepçeli kan alınan tutsak düştü, kafasını kırdı

Siverek T Tipi Hapishanesi'nde 6 direnişçi tutsak tedavi için hastaneye kaldırıldı. Tutsakların elleri arkadan kelepçelendiği içinbir tutsak düştü ve kafası kırıldı.
Siverek T Tipi Hapishanesi'nde tedavi için hastaneye kaldırılan direnişçi tutsak, elleri arkadan kelepçelenerek kan örneği alınmak istediği sırada yere düştü. Tutsağın başı kırıldı. 
 
Avukat Lezgin Oktay, tutsakların ring aracı ile hastaneye getirildiklerini ve ellerinin arkadan kelepçelendiğini belirtti. Hastanede o saatte uzman doktor olmadığı için ilk müdahalenin pratisyen hekimler tarafından yapıldığını kaydeden Oktay, kan örneği alındığı sırada bir tutsağın bayılıp, sedyeden yere düştüğünü ve başını yere çarptığını söyledi. Tutsağın kafasının kırıldığı ve 3 dikiş atıldığı kaydededildi.
 
Yaşanan tartışma sonrasında jandarmaların tutsağın ellerindeki kelepçeleri çıkardığını bildiren Avukat Oktay, tutsakların gruplar halinde hastaneye getirildiğini bildirdi. 
 
Av. Oktay, toplam 26 tutsağın direnişte olduğunu, şimdiye kadar 13 tutsağın tedavi için hastaneye getirildiği bilgisini de verdi.