24 Eylül 2024 Salı

Elazığ, Adana ve Osmaniye'de tutsaklar hastaneye sevk edilmiyor

Elazığ, Adana Kürkçüler, Ceyhan M Tipi ve Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi hapishanelerindeki tutsaklar tedavi altına alınmadığı bildirildi.
Elazığ Hapishanesi, Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi, Ceyhan M Tipi Hapishanesi ve Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'ndeki tutsaklar tedavi altına alınmadığı bildirildi.
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine açlık grevi eylemlerini sonlandırılan Elazığ Hapishanesi'ndeki 150'e yakın tutsak tedavi altına alınmadı.
 
Açlık grevindeki tutuklularla görüşen Avukat Gülşen Özbek, hapishanede herhangi bir hazırlık olmadığını, hastanelerin bilgilendirilmediği ve sevklerin yapılmadığını ifade etti. Hapishane yönetiminin kendilerine herhangi bir bilginin verilmediğini, bu nedenle hiçbir hazırlıklarının da olmadığını belirten Özbek, tutukluların tedavi altına alınması için hapishanede muhatap bulamadığını kaydetti.
 
6 KİŞİNİN DURUMU AĞIR
 
160 gündür açlık grevinde olan 6 kişinin bir an önce hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirten Özbek, özelikle kadın koğuşunda bulunan Remziye Karabudağ'ın durumunun kritik olduğunu ve bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini vurguladı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ise yaptığı görüşmede Hapishane Savcılığı'nın, tüm hazırlıkların yapıldığını, hekim ve sağlık görevlilerinin hapishaneye sevk edildiğini öne sürdüğünü belirtti.
 
ADANA VE OSMANİYE'DE TUTSAKLAR SEVK EDİLMİYOR
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu, Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi, Ceyhan M Tipi Hapishanesi ve Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde açlık grevi eylemini sonlandıran 62 tutsağın hastaneye sevklerinin yapılmadığını açıkladı.
 
Ceyhan M Tipi Hapishanesi'nde açlık grevini sonlandıran 8 tutsağın hapishane doktorunca sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden komisyon, doktorun "hastaneye sevk gerek yok" diyerek tutsakları hastaneye sevk etmediğini söyledi.
 
Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi'nde açlık grevinde olan 15 tutuklunun eylemini sonlandırdığını ve hapishane önünde ambulansların beklediğini aktaran komisyon, tutukluların hastaneye sevk edilmesi için girişimlerinin devam ettiğini belirtti.
 
Komisyon Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde açlık grevi eylemini sonlandıran 39 tutsağın hastaneye sevklerinin yapılmadığını aktardı. Komisyon, açlık grevini sonlandıran tüm tutukluların hastaneye sevklerinin yapılarak tedavilerinin yapılmasını istedi.