24 Eylül 2024 Salı

Ekinci'yi intihara sürükleyen gardiyanlara beraat

Yılmaz Ekinci'ye uyguladıkları işkence ve intihara sürüklenmelerine ilişkin delillere rağmen gardiyanlar hakkında beraat kararı verildi.

Tutsaklara işkence uygulayan ve intihara sürükleyen gardiyanlar bir kez daha yargı eliyle korundu.

Aydın E Tipi Hapishanesinde 13 Ocak 2022 yılında "intihar ettiği" öne sürülen ancak daha sonra gardiyanların işkencesine dair görüntüleri ortaya çıkan Yılmaz Ekinci'nin ölümüne ilişkin davanın 4. duruşması Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Katliam görüntülerine rağmen "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanan gardiyanlar Cem A., Mehmet E.D., Mustafa İ., Ömer G.T. ve Taşkın G. duruşmaya katılmadı.

Yılmaz Ekinci'nin ailesi ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

AV. ŞAFAK: İNTİHAR BİLE OLSA GARDİYANLAR CEZALANDIRILMALI
Ekinci ailesinin avukatı İrfan Şafak, kamera kayıtlarında gardiyanların şiddetinin kayıtlı olduğuna işaret etti. Yılmaz Ekinci'nin kendini astığı iddia edilen ipin ortada olmadığını anımsatan Şafak, olayın gerçekleştiği müşahade odasında keşif yapılması, adli tıp raporu hazırlanması taleplerini de yineledi. Olay gününe dair tutukluların verdiği ifadelere de değinen Şafak, o ifadelerde gardiyanların uyguladığı şiddetin ve Yılmaz Ekinci'nin sesinin bir anda kesilmesinin anlatıldığını aktardı. Olayın intihar olması durumunda bile sanıkların cezalandırılması gerektiğini belirten Şafak, olayın aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

ABLA EKİNCİ: KARDEŞİM İNTİHAR ETMEDİ
Yılmaz Ekinci'nin ablası Filiz Ekinci ise, kardeşinin intihar ettiğine inanmadığını söyleyerek, olay günü kamera kayıtlarında olan gardiyanların yargılanması gerektiğini ifade etti.

'YETERLİ DELİL YOK' İDDİASIYLA BERAAT
Ardından mütalaasını açıklayan savcı, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraat etmesini talep etti. Kararını açıklamayan mahkeme ise avukatın olay yeri keşfi, adli tıp raporu ve tanık dinleme taleplerini reddederken, tüm sanıklar yönünden yeterli delil oluşmadığı ve suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ekinci'nin aile avukatı, karara itiraz edecek.