24 Eylül 2024 Salı

EHB'den Ümit Emrah Köse'ye ilişkin açıklama

Mersin'de 23 Mayıs günü işkenceyle gözaltına alınan Ümit Emrah Köse'ye ilişkin açıklama yapan Ezilenlerin Hukuk Bürosu, "Müvekkilimize dönük fiziksel ve psikolojik işkence derhal son bulmalı, müvekkil zaman kaybetmeksizin serbest bırakılmalıdır" dedi.
Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Mersin'de 23 Mayıs günü işkenceyle gözaltına alınan Ümit Emrah Köse'ye ilişkin açıklama yayınladı.
 
Açıklamada şunlar belirtildi:
 
"Müvekkilimiz Ümit Emrah Köse, 23 Mayıs tarihinde Mersin’de işkenceyle gözaltına alınmış; iktidar basını tarafından mavi listede aranır durumda olduğu gerekçesiyle hakkında spekülatif haberler paylaşılmış kendisine ait olmayan görüntüler servis edilmiştir.
 
"Gözaltına alındıktan sonra zeytin bahçelerinin olduğu bir alanda yarım saat boyunca onlarca kişi tarafından darbedilmiş, gözaltı süresi boyunca da psikolojik işkenceye uğramış, kendisinden zorla ifade alınmaya çalışılmıştır. Müvekkil ile müdafii kısıtlılığı nedeniyle bir süre görüşmemiz mümkün olmamıştır. Görüşme sırasında dahi vücudundaki darp izleri tarafımızca tespit edilmiştir.
 
"Ahmet Koç ve Kemal Koç isimli iki kişinin ise müvekkil ile aynı soruşturma kapsamında gözaltında olduğundan bahisle 'toplu olarak işlenen suç kapsamında' TMK Geçici 19. Madde gerekçesiyle gözaltı süresi hukuksuz bir şekilde uzatılmak istenmektedir.
 
"Müvekkilimize dönük fiziksel ve psikolojik işkence derhal son bulmalı, müvekkil zaman kaybetmeksizin serbest bırakılmalıdır."