24 Eylül 2024 Salı

Eğitim Sen'li kadın öğretmen tehdit edildi

Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu şube yürütme kurulu üyesi kadın öğretmen, "tebligat verileceği" söylenerek karakola çağırıldı, polislerce tehdit edildi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 5 Nolu şube yürütme kurulu üyesi kadın öğretmen, 20 Nisan Salı günü saat 11.25'te telefonla aranıp kendisine bir tebligat verileceği söylenerek Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

Sendika.org'da yer alan habere göre Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden kadın öğretmen, bir erkek polis tarafından karakolun alt katında bulunan Çocuk Büro Amirliği'ne götürülmek istendi. Çağrılma nedeni telefonlu çağrıda sözü edilen tebligat değildi, ortada bir tebligat yoktu. Kadın öğretmen de Çocuk Büro Amirliği katına inmeyi kabul etmedi.

Üç erkek polis kadın öğretmene kendisini basın açıklamalarında ve demokratik kitle örgütlerinin etkinliklerinde gördüklerini söyleyerek, "Devlet memurusunuz, uyaralım" şeklinde üstü kapalı şekilde tehdit ettiler. Sendika.Org'a konuşan kadın öğretmen, 1 Mayıs sürecinde tırmandırılan baskıların devamında şimdi de insanları tek tek tehdit edip yıldırmaya çalıştıklarını belirterek, sendikal kimliğinin yanı sıra kadın kimliğinin de hedef alındığını vurguladı.

Kadın öğretmen şu ifadeleri kullandı: "Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılarak devlet memuru olmam üzerinden tehdit edildim. Çağrılma nedenim söylendiğinde yasal olmayan bir faaliyette bulunmadığımı, asıl kendilerinin yalan beyanda bulunarak beni çağırmalarının devlet memurluğu etiğine uymadığını söyledim. Sonuçta yalnız yaşayan bir kadını ayaklarına çağırıyorlar. Bir de aşağı kata indirmeye çalıştılar. Açık bir alanda olduğumuz için çok üstelemediler. Aşağı kata inmiş olsaydım öyle konuşmayacaklardı muhtemelen. 1 Mayıs'a giden süreçte toplumsal muhalefete yapılan yasaklamaların yanı sıra tek tek insanları ayaklarına çağırarak baskı altına almaya çalışıyorlar. Sendikal faaliyetlere karşı bir tutumun yanı sıra kadın kimliğimden dolayı da erkek polisler aracılığı ile daha kolay baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar."