19 Eylül 2024 Perşembe

Ege Üniversitesi işçileri: Öldürdünüz, gömmeyi unuttunuz

Taşeron düzenlemesi nedeniyle işsiz kalan Ege Üniversitesi işçileri, kefenleri giyip Mezarlıklar Müdürlüğü önüne geldi ve "KHK ile öldürdünüz, gömmeyi unuttunuz" dedi.
AKP iktidarının taşeron düzenlemesi nedeniyle işten atılan Ege Üniversitesi işçileri direnişlerinin 2. ayında, kefen giyerek eylem yaptı. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçiler, "Suçluysam yargılayın suçsuzsam işimi geri verin", "Güvenlik soruşturması dediniz bizi işimizden ettiniz" pankartları ile "KHK ile öldürdünüz, gömmeyi unuttunuz", "KHK beni ve geleceğimi öldürdü", "İşsizlik ölüm demektir", "Al kadronu ver işimi" yazılı dövizler taşıdı. 
 
Sendika.Org'ta yer alan habere kısa süreli yolu trafiğe kapatan işçiler adına Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu bir açıklama yaptı. 
 
Köroğlu, Ege Üniversitesi yönetiminin sınav ve güvenlik soruşturması sürecinde kadroya kabul edilen işçileri web sitesi üzerinden ilan ettiğini ancak birçok işçinin İzmir Valiliği'nden gelen liste ile kadro dışı bırakıldığını hatırlattı.
 
İşçilere suçlu muamelesi yapıldığını belirten Köroğlu, savcılığına giderek "suçluysak bizleri yargılayın" diye kendilerini ihbar ettiklerini söyledi. 
 
BİR ÇILGINLIK YAPIP İŞÇİLERİ İŞSİZ BIRAKTILAR
 
Çalışma Bakanı'nın "bir çılgınlık yaptık" sözlerini eleştiren Köroğlu, şöyle devam etti: "Bakan nasıl bir çılgınlık yaptıklarını görmek istiyorsa, yaşamları boyunca adliyeye, karakola gitmemiş, 24 yıl boyunca çalışmış, KHK ile işlerinden atılmış ve 60 gündür direnişte olan, çoğunluğu kadın Ege Üniversitesi işçilerine bakabilir. Çalışma Bakanı bir çılgınlık yapmış ve KHK ile çalışan işçileri işsiz bırakmıştır." 
 
Başka hiçbir yerde iş bulamayan işçilerin aileleriyle birlikte açlığa ve ölüme mahkum edildiğini kaydeden Köroğlu, "Hükümet işçileri öldürmüş ancak gömmeyi unutmuştur" dedi.
 
Köroğlu, yeni bir düzenleme yapılarak işçilerin işlerine dönmelerinin sağlanmasını istedi.