28 Eylül 2024 Cumartesi

Efrin Kurtuluş Güçlerinden işgalcilere misilleme eylemleri

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk devletinin işgali altında bulunan Bab ve Şêrewa'da 5 askeri üssün hedef alındığını ve 12 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), faşist Türk devleti tarafından işgal altında tutulan Bab ve Şêrewa ilçelerindeki işgal üslerini hedef alan misilleme eylemleri yaptığını duyurdu.

BAB'DA 2 ASKER YARALANDI
Eylemlerin hava saldırıları sonucu ölümsüzleşen savaşçıların intikamı için yapıldığını açıklayan HRE; 22 Aralık günü Bab'a bağlı Tuweys köyünde bulunan Türk ordusuna ait üsse yönelik eylem gerçekleştirdiklerini belirtti. Eylem sonucunda 2 işgalci Türk askerinin yaralandığını kaydetti.

ŞÊREWA'DA 9 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
HRE, 26 Aralık'ta ise işgalci Türk ordusunun Şerawa'da bulunan 4 üssüne yönelik baskın eylemi yaptıklarını duyurdu. Açıklamada, 9 askerin öldürüldüğü eylemler esnasında üslerin HRE güçleri tarafından denetim altına alındığı bilgisi yer aldı. HRE yaptıkları baskınlar esnasında işgal güçlerine ait çok sayıda silah ve askeri malzemeye el konulduğunu, bir bölümünün ise imha edildiğini belirtti.

Açıklamada, bölgeye takviye amacıyla gönderilen zırhlı bir araca yönelik ikinci bir eylem gerçekleştirildiği duyuruldu. Bu eylemde, 3 işgalcinin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamasının sonunda şu ifadeler yer aldı: "İki gün süren eylemler esnasında 12 işgalci öldürüldü ve çok sayıda işgalci yaralandı. İşgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı misilleme ve intikam eylemlerimize devam edeceğiz."