21 Eylül 2024 Cumartesi

Edibe Şahin asker eşiliğinde taziyeleri kabul etti

Kandıra Cezaevi'nde tutuklu olan HDP eski milletvekili Edibe Şahin'in annesi Emine Gündoğan için Kadıköy'de cenaze töreni düzenlendi. Törene özel izinle katılan Şahin, taziyeleri asker eşliğinde kabul etti.
Tutuklu bulunan Dersim eski Belediye Eşbaşkanı Edibe Şahin'in dün hayatını kaybeden annesi Emine Gündoğan'ın cenaze töreni Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (Cem Evi) Kadıköy Şubesi'nde yapıldı.
 
Kandıra Hapishanesi'nde tutuklu olan Şahin, savcılık izniyle cenaze törenine katıldı. Törene HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul İl Eşbakanları Cengiz Çiçek ve Esengül Demir, 78'liler Vakfı yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Cumartesi İnsanları, Alevi örgütleri ve sanatçı Ferhat Tunç katıldı.
 
Cenaze töreni öncesi Şahin, taziye dileklerini kabul etti. Şahin'in taziyeleri kabulü dahil olmak üzere törende fotoğraf ve görüntü çekilmesine polis tarafından izin verilmedi. Polisin, fotoğraf ve görüntü alınması halinde Şahin'in tören katılmasına izin vermeyeceğini belirtmesi üzerine cenaze töreninde fotoğraf ve görüntü alınmadı.
 
Cemevinde düzenlenen törenin ardından Emine Gündoğan'ın cenazesi defnedilmek üzere Dersim'e uğurlandı.