24 Eylül 2024 Salı

Ece Dinç mezarı başında anıldı: Onlara layık olabilmek için sokaklardayız

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Ece Dinç, katliamın 8'inci yıl dönümünde Karacaahmet'te bulunan mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Suruç yaralısı Koray Türkay, "Belki bugün bu mezar başında ve anmalarda görece sayımız az olabilir. Bu kimseyi yanıltmasın, biz yan yana gelmeye devam ediyoruz" dedi.

Suruç Katliamı'nın 8'inci yıl dönümünde katliamda ölümsüzleşen Ece Dinç Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Kezban Konukçu ve Özgül Saki, katliamdan yaralı kurtulan Koray Türkay, BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

TÜRKAY: BİZ YAN YANA GELMEYE DEVAM EDİYORUZ
Saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan Koray Türkay, "Bir tarafta kendi çıkarları adına dayanışmayı, emeği, adaleti ortadan kaldırmaya çalışan bir kötülük var, bir tarafta da dayanışmayı yükseltmeye çalışan, hiç tanımadığı insanlarla başka bir dünyayı kurma hayaliyle yaşamaya devam eden insanlar var. Bir tarafta iyilik, bir tarafta kötülük" dedi. Tarih boyunca iyilerin çok toprağa düştüğünü ama her zaman hesabının sorulduğunu söyleyen Türkay, Cumartesi Anneleri'ni örnek verdi.

"Cumartesi Anneleri'ni kimse adalet arayışından vazgeçiremedi, Suruç ailelerini de hiçbir güç, hiçbir faşist saldırı adalet arayışından vazgeçiremeyecek" diyen Türkay, tüm sorumlular hesap verene kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. "Belki bugün bu mezar başında ve anmalarda görece sayımız az olabilir. Bu kimseyi yanıltmasın, biz yan yana gelmeye devam ediyoruz" diyen Türkay, Cemal Süreya'nın şu dizeleriyle konuşmasını sonlandırdı: "Biz şimdi yan yana geliyoruz ve çoğalıyoruz/ Ama bir ağızdan tutturduğumuz gün hürlüğün havasını/ İşte o gün sizi tanrılar bile kurtaramaz."

UÇAR: ONLARA LAYIK OLABİLMEK İÇİN SOKAKLARDAYIZ
BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar, 33 düş yolcusunun BEKSAV'ın bahçesinde oyuncaklar ve erzaklarla, yardım malzemeleriyle bir araya gelerek yıkılan bir kenti yeniden inşa etmek için yola çıktıklarını anlattı. Uçar, "Biz, onların yoldaşları olarak hep yeniyi yakalamak için, onlara layık olabilmek için sürekli sokaklarda olduk. Onların mücadelesini bayraklaştırmaya çalıştık ve bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.