20 Eylül 2024 Cuma

Dünya Sendikalar Federasyonu'ndan havalimanı işçilerine destek

Dünya Sendikalar Federasyonu, insanca çalışma koşulları için iş bırakan ve gözaltına alınan 3. havalimanı işçileriyle dayanışma mesajı yayımlad
Dünya Sendikalar Federasyonu, İstanbul 3. havalimanı inşaatında çalışan işçilerin eylemi ve sonrasında yaşanan gözaltılara ilişkin bir mesaj yayımlandı. Mesajda, "Haklı taleplerle eylem başlatan işçilerin derhal serbest bırakılmasını, kölelik koşullarının iyileştirilerek insanca çalışma koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz" denildi. 
 
Gözaltına alınan havalimanı işçileriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Dünya Sendikalar Federasyonu'nun açıklaması şöyle:
"İstanbul'da yapımı devam etmekte olan üçüncü havalimanı inşaatında şimdiye kadar sadece resmi rakamlara göre bile onlarca işçi kapitalist sınıfın bitmek tükenmek bilmeyen kâr hırsına kurban edilerek hayatını kaybetmiştir. Yalnızca bu durum bile havalimanı inşaatında çalışan işçilerin nasıl kölelik koşullarında çalıştıklarını göstermektedir. Beraber çalıştıkları arkadaşlarının, gözlerinin önünde can vermesine ve iş güvenliğinden, insanca çalışma ve yaşama koşullarından mahrum olmalarına karşı isyan eden işçiler yaklaşık bir hafta önce haklı taleplerini dile getirerek eyleme başlamışlardır.
 
"Son derece haklı ve meşru olan taleplerinin karşılanması bir yana, Jandarmanın TOMA'lı, biber gazlı saldırısına maruz kalan işçilerden 543'ü gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan işçilerin bir bölümü serbest bırakılmış olsa da şu an itibarıyla yüzlerce işçi hâlâ gözaltında tutulmaktadır. Dünya Sendikalar Federasyonu olarak haklı taleplerle eylem başlatan işçilerin derhal serbest bırakılmasını, kölelik koşullarının iyileştirilerek insanca çalışma koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz. Türkiye'deki işçi kardeşlerimize uygulanan her türlü şiddeti ve baskıyı kınıyor, onlara yönelik dayanışmamızı ve desteğimizi ifade ediyoruz."