19 Eylül 2024 Perşembe

Dünya gazetesinde 40 çalışan işten çıkarıldı

Ekonomi gazetesi Dünya'da ekonomik sıkıntılar gerekçesiyle son iki günde 40 kişi işten çıkarıldı.
Döviz kurundaki artış nedeniyle yaşanan kağıt krizi dolayısıyla önce sayfa sayısını düşüren Dünya gazetesinde son iki günde 40 kişi işten çıkarıldı.
 
3 aydır çalışanların maaşlarının ödenmediği gazetede döviz kurundaki artış nedeniyle kağıt fiyatlarının artmasının ardından sayfa sayısını 24'ten 12'ye düşürdü. Ardından da işten çıkartmalar başladı.
 
Medyaradar'da yer alan habere göre aralarında Genel Yayın Yönetmen Yardımcıları İbrahim Ekinci ve Talip Aktaş ile Yayın Koordinatörü Özgür Taşpınar'ın da bulunduğu 40 ismin işine iki gün içerisinde son verildi. Haberde gazetede uzun bir süre daha maaşların yatmayacağı, işine son verilenlerin ise içerideki maaşlarını ve tazminatlarını alamama korkusu yaşadıkları bilgisine de yer verildi.
 
Sendika.Org'un edindiği bilgiye göre ise bir süredir ekonomik sıkıntıda olan gazete çalışanların maaşlarını kredi çekerek ödüyordu. Birkaç aydır ise çalışanların maaş ödemeleri yapılamıyordu. Gazetede son 5-6 ay içindeki işten çıkarılanların sayısı 200'e ulaştı. Bazı taşra bürolarının kapandığı da gelen bilgiler arasında.
 
Gazetenin 2008 Mayıs ayından bu yana Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Hakan Güldağ'ın yönetimin kendisinden talep ettiği işten çıkarma listesine karşı çıkarak görevinden ayrıldığı bir süre önce kulislere yansımıştı. Güldağ daha sonra görevine dönmüştü.