28 Eylül 2024 Cumartesi

DTK, HDK, HDP ve DBP heyeti Başkale'de depremzedeleri ziyaret etti

DTK, HDK, HDP ve DBP'lilerin oluşturduğu heyet Başkale'de depremde zarar gören halkı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından heyet adına açıklama yapan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, "Geldik ve burada medyada yapıldığı söylenen çalışmaların yalan olduğunu gördük. İnsanlık adına burada bir şey yapılmamış hatta bazı köylere kimse bile gelmemiş. Burada askerden başka bir şey görmedik" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Musa Farisoğulları, HDP PM üyeleri, HDP'li Belediye Eşbaşkanları, il eşbaşkanları, il ve ilçe örgütlerinden oluşan heyet, depremde zarar gören Başkale İlçesi mahallelerini ziyaret etti. 

HALKTAN YARDIMLARIN ENGLLENMESİNE TEPKİ
İlk olarak Özpınar (Elbis) Mahallesi'ne giden heyet burada 9 kişi için kurulan taziyeyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Taziyede halkın yaşadığı sıkıntıları da dinleyen heyet ardından çadırda kalanları da ziyaret etti. Heyet ardından bir kişinin yaşamını yitirdiği Güvendik (Eleze) Mahallesi'ne geçerek halka başsağlığı dileğinde bulundu. Heyet ardından Gelenler (Qiratî), Böğrüpek (Xanîk) ve Kaşkol (Qaşqol) mahallerini ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde halk sıkıntılar yaşadıklarını ve halen kendileri ve hayvanları için barınacak yer sağlanamadığını ifade etti. HDP'li belediyelerin gönderdiği yardım kamyonlarına el konulmasına tepki gösteren halk, HDP'den toplanan yardımları mahallelere ulaştırmalarını istedi.

'YAPILDIĞI SÖYLENEN ŞEYLER YALAN'
Yapılan ziyaretlerin ardından heyet adına konuşan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, depremzedelerle buluşmak ve sorunlarını dinlemek için geldiklerini ancak buna en başından beri engeller konulduğunu söyledi. Büyük bir felaketle karşı karşıya kalan halka getirdikleri yardımların kabul edilmediğini belirten Şenoğlu, "Hiç bir yasal dayanağı olmadığı halde getirdiğimiz yardımlar engellendi. Geldik ve burada medyada yapıldığı söylenen çalışmaların yalan olduğunu gördük. İnsanlık adına burada birşey yapılmamış hatta bazı köylere kimse bile gelmemiş. Burada askerden başka birşey görmedik" dedi.

'YARDIMLARIMIZI MUTLAKA ULAŞTIRACAĞIZ'
Mahallelere yeteri kadar çadırın gelmediğini söyleyen Şenoğlu, "Bu mahallelerde Kızılay'ın tek tük pejmürde çadırları kurulmuş. Tüm bu acıya rağmen tutunmaya çalışan halkımız var. Bizler mutlaka yardımlarımızı bu halka ulaştıracağız. Deprem, çığ, sel doğanın yasalar ama burada yaşanan şeyler insanlığın yasaları değil. Kürt olunca insan dışılık daha da katmerleşiyor. Bunu burada gördük. Mağdur halkımızın tüm isyanını, çığlıklarını, itirazlarını tüm halklara anlatacağız. Tüm halklarımıza da her türlü engelleri aşarak desteklerini devam ettirmelerini istiyoruz" diye belirtti.