28 Eylül 2024 Cumartesi

DTCF'de polis 'bomba araması' bahanesiyle devrimci öğrencilere saldırdı

Ankara Üniversitesi DTCF'de faşistlerin İdlib ile ilgili yapacağı basın açıklaması öncesi polisler, okulda bomba arama bahanesiyle devrimci öğrencilere saldırdı. 6 öğrenci gözaltına alındı.

Faşist öğrenciler İdlib'de yaşamını yitiren askerleri Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) anacağını duyurdu. Anma öncesi polis kampüsü ablukaya aldı. 

Polis "bomba ihbarı var, bomba arayacağız" diyerek orta bahçede devrimci öğrencilere saldırdı. Saldırıda 6 öğrenci işkenceye gözaltına alındı.

Saldıraya ilişkin ETHA'ya konuşan SGDF üyesi bir genç, "Faşistler bir süredir DTCF'de devrimci öğrencilere saldırıyor. Faşist TGB'liler sene başından beri her fırsatta devrimci öğrencilere saldırıyor. DTCF'de saldıran faşist TGB'liler geçtiğimiz gün Konur Sokak'ta da devrimci öğrencilere saldırdı. Fakülte öğrencisi olmayan bu faşist öğrenciler ÖGB ve polis vasıtasıyla okula sokuluyor. Provokasyon yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Faşist öğrencilerin Orta Doğu'da devam eden savaş çığırtkanlığını kampüslere taşımak istediğini belirten SGDF üyesi, "Biz de savaşa hayır diyenler olarak gözaltına alınıyoruz, savaşa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.