24 Eylül 2024 Salı

DSP ve SP İstanbul seçimine ilişkin henüz karar vermedi

DSP ve SP İstanbul'da aday gösterip göstermeme konusunda henüz karar vermedi. DSP İstanbul kararını hafta sonu verecek. SP de "Kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz" dedi.
YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından siyasi partilerin aday gösterip göstermeyeceği merak ediliyor. DSP ve SP, nasıl bir tutum alacağını henüz açıklamadı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul seçimleri gündemiyle Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. CHP heyeti, DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ile bir araya geldi. Heyet, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. 
 
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, "Bugün aldığımız bilgiler çerçevesinde, Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, cumartesi günü Başkanlık Kurulumuzu, pazar günü de Parti Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu toplantılarda Türkiye’nin gündemini ve geldiğimiz gelişmeleri değerlendireceğiz. Bu diyaloglar devam edecek" diye konuştu.
 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan gündem toplantısında konuştu. Karamollaoğlu bir gazetecinin, "İstanbul'da aday gösterecek misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz. Normal olarak seçimler mevcut haliyle devam edecek. Bundan dolayı erken bir açıklamaya gerek görmüyorum. Dün başkanlık divanını topladık. Yüksek İstişare Kurulunu da toplayıp onların da kararını alacağız. Kesin kararımızı bu toplantıların ardından açıklayacağız."