21 Eylül 2024 Cumartesi

DSG özgürleştirdiği Baxoz'a zafer bayrağını dikti

DSG, Deyr ez Zor'un Baxoz köyünü IŞİD çetelerinden temizledikten sonra kesin zaferini ilan ederek bölgeye bayrak dikti.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Cizre'nin Fırtınası Hamlesinin "Terörü sonlandırma operasyonu" kapsamında Suriye'de IŞİD çetelerinin işgali altında bulunan Baxoz'u da özgürleştirerek, örgütün Suriye'deki kara hakimiyetine son verdi.
 
21 Mart'ta bölgenin IŞİD'ten temizlendiğini ancak arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiğini duyuran DSG, bugün de törenle Baxoz'a bayrak dikti.
 
DSG hamle komutanı Çiya Fırat'ın yani sıra çok sayıda DSG komutanı, sözcüsü ve savaşçısının katıldığı törende DSG bayrağı zaferle Irak ile Suriye sınırının son noktası olan Baxoz'a dikildi.
 
Törende konuşan DSG komutanlarından Çiya Fırat tarihi zaferi savaşçılara ve bölge halklarına kutlayarak, "Bugün Baxoz'da yani IŞİD'in elindeki son bölgeyi de özgürleştirerek hamlenizi tamamlamış bulunuyoruz. Bizler bu zaferi Kürt halkı, Arap halkı, Süryani halkı başta olmak üzere tüm bölge ve dünya halklarına armağan ediyoruz. IŞİD'in coğrafik hakimiyet varlığına son verdiğimizi ve hamlemizin tamamlandığını belirtiyoruz ve ilerleyen saatlerde geniş kapsamlı açıklama DSG genel komutanlığımız tarafından yapılacaktır" dedi.
 
Gün içerisinde DSG Genel Komutanlığının geniş kapsamlı açıklama yapması bekleniyor.