19 Eylül 2024 Perşembe

Dostları 'Hamzaoğlu' için sahnedeydi

İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları 'Hamzaoğlu' isimli tiyatro oyununu Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri, HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları 'Hamzaoğlu' isimli tiyatro oyununu Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
 
Selçuk Erez'in yazdığı, Gülsüm Soydan'ın yönettiği 'Hamzaoğlu' adlı oyuna HDP milletvekili adayları Ahmet Şık, Oya Ersoy, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HDK, EMEP, ESP'nin de olduğu çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Etkinlikte konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Hamzaoğlu'nun Kocaeli'deki sanayi atıklarına ilişkin araştırmalar yapan bir akademisyen olduğunu belirtti. Hamzaoğlu'nun barış savunucusu olduğunu ve barış bildirisine imza atan bir akademisyen olduğunu söyleyen Saip, tutuklanmasına karşı mücadelesinden vazgeçmediğini belirtti.
 
Saip'in konuşmasının ardından "Bhopale", "Timsah", "Körler ülkesi"nden oluşan üç bölümlü okuma tiyatrosu sahnelendi.
 
Oyunun ardından 116 gündür Sincan 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan TTB yayın organı Toplum ve Hekim dergisinin editörü, TTB'nin otuz yıllık emektarı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun mesajı okundu.
 
Hamzaoğlu'nun mesajı şöyle:
 
"Sevgili dostlarım hoş geldiniz.
 
"Yıllar önce ortaokuldan sonra konservatuar tiyatro bölümüne gitmek için direnememiştim. Ama bugünlerde  her türlü eşitsizliğe, haksızlığa, zulme ve kine karşı tiyatro ile direnebilmiş olmanın ve bunu sizler aracılığıyla da vesile olmanın coşkusu içindeyim.
 
"Emek verenlere, zaman ayıranlara teşekkür ederim.
 
"Böyle bir onuru ilk kez yaşıyorum."
 
Ayakta alkışlanan oyunun oyuncuları "Onur hocaya özgürlük", "TAMAM" pankartları açıldı.
 
Etkinlik 'Hamzaoğlu' oyununun yazarı Prof. Dr. Selçuk Erez ve yönetmeni Gülsüm Soydan'a teşekkür çiçeği verildi.