24 Eylül 2024 Salı

Diyarbakır'daki aileler yürüyüş yaptı

Tutsak yakınlarının Koşuyolu Parkı'nda yapmak istediği eylem yine engellendi. Buna rağmen yürüyüş yapan tutsak yakınları, çözüm için adım atılmasını istedi.
Koşuyolu Parkı'nda, açlık grevindeki çocuklarına destek için oturma eylemi yapmak isteyen tutsak yakınları, günlerdir yaşadıkları saldırılara rağmen eylemlerinden vazgeçmedi. Anneler, bugün yine parka yürümek istedi. Ancak, yine polis tarafından engellendi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel'in de olduğu çok sayıda kişi parka yürüdü. Kitlenin önü Batıkent Kavşağı'nda kesildi ve polis tarafından çembere alındı. Polis, tutsak yakınlarının kimliklerini alarak GBT kontrolü yaptı. Annelerin tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada bir kişi gözaltına alındı.
 
Durduruldukları yerde oturma eylemi yapan tutsak yakınları, daha sonra Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasının önüne yürüdü. 
 
Dernek binası önünde açıklama yapan Meymenet Boz, Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan oğlu Yusuf Boz'un 1 Mart'tan beri açlık grevinde olduğunu kaydetti. 
 
Boz, çocuklarının ölmesini istemediklerini belirtti ve ekledi: "Çocuklarımız gözümüzün önünde gün be gün eriyor. Tek talepleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Bu talepleri derhal kabul edilsin. Herkese sesleniyorum. Yüreği yanan herkes gelsin, mücadelemize destek olsun. Çocuklarımız ölmesin istiyoruz"