24 Eylül 2024 Salı

Diyarbakır'da polis annelere cop ve tazyikli suyla saldırdı

Diyarbakır'da polis tutsak annelerine saldırdı. Anneleri yerlerde sürükleyen ve darp eden polisler, cop ve tazyikli suyla kitleye saldırdı.
Diyarbakır'da tutsak annelerinin eylemine polis bugün yine saldırdı. Onlarca TOMA, zırhlı araç, ranger ve çevik kuvvet polisleri ile Koşuyolu Parkını ablukaya aldı. Polisler, parka giriş çıkışları da engelledi. Annelere destek vermek isteyenlere tepki gösteren polisler, gazetecilerin çekim yapmasını da engelleyerek, eylemin gerçekleştiği Batıkent Kavşağı'ndan uzaklaştırdı.
 
AVUKATLAR BEYAZ TÜLBENTLERİYLE ANNELERİN YANINDAYDI
 
Öte yandan Koşuyolu Caddesi'nde toplanan annelere Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ve HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Semra Güzel eşlik etti. Avukatlar cübbeleri ve beyaz yazmalar ile annelerin yanında yer aldı.
 
Yürüyüş yapmak isteyen anneler polis tarafından abluka altına alındı. Anneler "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile oturma eylemine geçerek polis engeline tepki gösterdi. Yürüyüşte ısrar edilmesi üzerine tutuklu anneleri, avukatlar ve vekiller Batıkent Kavşağı'nda oturma eyleminde olan annelere doğru yürüyüşe geçti.
 
POLİS GAZETECİLERE ŞİDDET UYGULADI
 
Sloganlar eşliğinde Batıkent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı. Anneleri yerlerde sürükleyen ve darp eden polisler, coplar ve tazyikli suyla kitleyi dağıtmaya çalıştı. Bu sırada çekim yapan gazeteciler Beritan Canözer ve Medya Üren polislerin şiddetine maruz kaldı. Basın çalışanlarının çekim yapmasına izin verilmedi.