24 Eylül 2024 Salı

Diyarbakır'da annelerin eylemine yine polis engeli

Diyarbakır'da açlık grevindeki ve ölüm orucundaki tutsakların annelerinin her gün yaptıkları eylem bugün de polis tarafından engellendi.
Diyarbakır'da açlık grevindeki ve ölüm orucundaki tutsakların annelerinin her gün yaptıkları eylem bugün de devam etti. Annelerin Koşuyolu Parkı'nda yapmak istedikleri eylem polis tarafından yine engelledi.
 
Koşuyolu Parkı'nın yakınında toplanan anneler, engelleme üzerine Batıkent Kavşağın'a yürüdü. Yürüyüş boyunca "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın zindan direnişi", "hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı. HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Remziye Tosun ve Semra Güzel de eyleme katıldı. Annelerin, Batıkent Kavşağı'nda toplandıkları yer polis ablukasına alındı. Gazetecilerin içeriden görüntü almasına izin verilmedi. Anneler, polis çemberi içerisinde yaptıkları eylemin ardından TUAY-DER binası önüne yürüdü.
 
TUAY-DER önünde yapılan açıklamada konuşan Anne Kudret Eryılmaz, "Bütün dünyaya çağrımdır. Çocukları barbarca katleden İŞİD'e 2 çocuğumu kurban ettim. Bir taneyi de cezaevlerine kurban etmek istiyorum. Barış istiyoruz başka birşey istemiyoruz. Cumhurbaşkanı hak hukuk diyorsan, anneler gününde çocuklarımızı bize hediye eder tecriti kaldırırsın. Biz sokaklarda kalmayı seçtiğinizden değil. Onlar orada açken ne yapmamızı bekliyorsunuz. Erdoğan'a sesleniyorum çocuklarımızı bize hediye et" diye konuştu.