20 Eylül 2024 Cuma

DİSK'ten direnen havalimanı işçilerine destek

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, kötü çalışma koşullarına karşı isyan eden ve gözaltına alınan işçilere destek eyleme yaptı.
DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı Akpınar Yerleşkesi'ndeki işçilerin kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek yaptığı eylem sonrası gözaeltına alınan işçilere destek eyleme yaptı.
 
Konak eski Sümerbank binası önünde bir araya gelen DİSK üyeleri iş bırakarak işçilere destek verdi. Eylemde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "İstanbul'da inşaatı süren 3. Havalimanı şantiyesi işçileri yaşanan servis kazasının ardından direnişe başladılar. Bitmek bilmeyen iş cinayetlerine, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan, giderek ağırlaşan insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakan binlerce işçinin talepleri, talebimiz, mücadeleleri mücadelemizdir" dedi.
 
2018 yılının ilk sekiz ayında en az 1290 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği Türkiye'de, üretim zorlaması, örgütsüzlük, taşeron düzeni ve piyasalaşan işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının işçilerin yaşamını tehdit etmeye devam ettiğini vurgulayan Sarı, "Kriz ortamında işverenlerin maliyetleri düşürmek adına ilk olarak işçi sağlığı ve iş güvenliğinden tasarruf yaptıkları gözlenmektedir. Sermayenin yaşamı tehdit eden bu tasarrufları, yılın ilk 8 ayındaki insani felaket tablosunun daha da ağırlaşmasına neden olacaktır" diye belirtti.
 
Sarı, "DİSK olarak Uluslararası Çalışma Örgütü'nü, Çalışma Bakanlığı'nı ve Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi'ni hızla sorunların çözümüne dönük etkin görev almaya davet ediyoruz" diye vurguladı.