16 Eylül 2024 Pazartesi

DİSK: Türkiye işçi sınıfı Filistin halkının yanındadır

Filistinlilere yönelik siyonist İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye işçi sınıfı, siyonizme ve emperyalizme karşı direnen Filistin halkının yanındadır" dedi.
DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu Filistinlilere yönelik siyonist İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yaptı.
 
Çerkezoğlu, "14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesinin ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulmasının 70. yıl dönümünde, İsrail yeni bir katliama imza attı" dedi.
 
Filistinlilerin "Nakba" (Büyük Felaket) olarak tanımladığı 70 yıl önceki etnik temizlik sürecinde, yüzbinlerce Filistinli yerinden yurdundan edilmiş, 20'den fazla katliam gerçekleştirilmiş, 400'ün üzerinde Filistin köyü haritadan silinmişti.
 
Filistin halkının Nakba'nın 70. yılını protesto etmeye hazırlandığı bir dönemde, ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyarak insanlık tarihinin bu en büyük felaketlerinden birini kutlamayı tercih ettiğini ifade eden Çerkezoğlu, "Birleşmiş Milletler kararlarını yok sayarak gerçekleştirilen bu hukuksuz eylemi protesto etmek ve Büyük Felaketin yıldönümünde topraklarına dönüş isteğini dile getirmek isteyen Filistinliler, işgal altındaki bölgeleri de kapsayan biçimde genel grev kararı aldılar, milyonluk bir yürüyüş için biraraya geldiler" diye kaydetti.
 
ABD'nin Ortadoğu'daki şımarık çocuğu İsrail'in, katliama doymadığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Çerkezoğlu, "İsrail işgal güçlerinin Gazze'de silahsız sivillere gerçek mermi, plastik mermi, havan topları ve gaz bombalarıyla düzenlediği saldırı sonucu en az 58 Filistinli hayatını kaybetti, binlerce Filistinli yaralandı. Kanlı Pazartesi olarak tarihe geçen bu insanlık dışı saldırıda, basın emekçileri ve sağlık emekçileri de hedef alındı" dedi.
 
Bu kanlı katliamın faili İsrail, kışkırtıcısı Amerika Birleşik Devletleri yönetimi olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, "Katliamın gerçekleştiği saatlerde ABD Başkanının İsrail'i kutlayan bir tebrik mesajı yayınlaması, asla unutulmayacak bir utanç belgesi olarak insanlık tarihine geçmiştir. Her zaman olduğu gibi Türkiye işçi sınıfı, siyonizme ve emperyalizme karşı direnen Filistin halkının yanındadır" diye belirtti.
 
Çerkezoğlu, "Kudüs Filistin'dir, Filistinlilerindir. Türkiye'nin İsrail ile siyasi, askeri, ticari ilişkileri sonlandırılmalıdır. Bu katliamın sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılanarak hesap vermelidir. Filistinlilerin topraklarına dönüşü sağlanmalıdır" diye taleplerini sıraladı.