24 Eylül 2024 Salı

Direnişteki sosyalistler: Tarihi direnişi bitiriyoruz, faşizme karşı mücadelemiz sürecek

Paris'te direnişte yer alan sosyalistler de açıklama yaptı: Tarihi bir direnişi bitirirken sömürgeci faşist savaş ve zulme karşı mücadelenin tüm kararlılığıyla devam edeceğini bir kez daha ilan ediyoruz.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği  (SKB) ve Young Struggle  (YS) Abdullah Öcalan'ın açıklamasının ardından açıklama yaptı.
 
Açıklama şöyle: 
 
"Leyla Güven’in, tutsaklarımızın, analarımızın ve halklarımızın zaferi kutlu olsun
 
AKP/MHP dikta rejimine karşı 200 gündür ölümüne verilen direniş bugünden halklarımızın şanlı tarihine armağan oldu.
 
Direnişin öznesi olan başta Leyla Güven’in, direnişte ölümsüzleşenlerimizin, zindandaki tutsaklarımızın, Avrupa ülkelerindeki direnişçilerimizin ve beyaz tülbentli analarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz.
 
Sömürgeci faşist diktatörlüğün toplumun her kesimine dayattığı baskı ve zulüm zincirinin bir halkası kırılmış oldu. Ölümüne verilen direnişin ideolojik ve politik kazanımlarına dayanarak halklarımıza dayatılan zulüm düzenini parçalayacağımıza olan umudumuz daha da büyümüştür.
 
Kürt halk önderi sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırılmıştır. Görüş yasağı kalkmış olmasına rağmen bu hakkın bir daha gasp edilmemesinin tek güvencesi halklarımızın örgütlü mücadelesidir. Sokakların muhalif tüm seslere yasaklı olduğu bir dönemde zindan direnişini arkalayarak sokağa çıkan analarımız sokak yasağını parçaladılar. Bu direniştir ki Kürdistan’da belediyeler üzerindeki kayyum politikasına son vermiş, 5 büyük şehirde AKP/MHP diktasına sandıkta yanıt veren halklarımızın umutlarını yeniden büyütmüştür.
 
Tarihi bir direnişi bitirirken sömürgeci faşist savaş ve zulme karşı mücadelenin tüm kararlılığıyla devam edeceğini bir kez daha ilan ediyoruz. 
 
Faşizme karşı sesini yükselttikleri için zindanda bulunan tüm tutsaklarımız özgürleşene değin, söz ve eylem özgürlüğü üzerindeki keyfi yasaklar son bulana kadar ve gerçek adalet ve demokrasiyi sağlayana kadar direnişimiz devam edecektir.
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon)
 
Sosyalist Kadınlar Birliği  (SKB)
 
Young Struggle  (YS)"