19 Eylül 2024 Perşembe

Direnişle değişir

BEKSAV'ın düzenlediği "Gezi'den 15-16 Haziran'a 3. Direniş Günleri Festivali" 8 Haziran'da başlıyor. 16 Haziran'a kadar sürecek festival, çoğunlukla direniş alanlarında gerçekleştirilecek.
Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV), bu yıl 3.'sünü gerçekleştireceği Direniş Günleri Festivali, 8-16 Haziran günleri arasında yapılacak.
 
Festivalin bu yılki sloganı "Direnişle Değişir Senle Değişir" olarak belirlendi.
 
Festivale dair bir açıklama yapan BEKSAV, "8 Haziran'da milletvekili adaylarımızın katılımıyla direniş sergisi ve direniş forumuyla festivalimizin açılışını yapacak, ilerleyen tarihlerde Bakırköy, Kartal ve Kadıköy'de KHK ile ihraç edilen emekçilerin direnişlerini sürdürdükleri meydanlarda olacağız. Düzenleyeceğimiz paneller ile coğrafyamızdaki direniş tarihini ve derslerini konuşacak, bu direnişlerin ortaya çıkardığı sanatsal ürünleri ve sanat anlayışlarını tartışacağız. Direniş filmlerini izleyeceğiz. Milletvekili adaylarımızın da katılım göstereceği festivalimizde 'Direnişle  Değişir Senle Değişir' sloganı ile Selahattin Demirtaş için çalışacak, Veli Saçılık'ın sağ kolu olup özgürlük ve barış için ses çıkaracağız" dedi.
 
Festival, 8 Haziran Cuma günü Kadıköy'de bulunan BEKSAV'da "Gezi'den 15-16 Haziran'a Direnenler Kazanacak" başlıklı forum ve fotoğraf sergisi ile başlayacak. Foruma, aynı zamanda KHK direnişçileri olan HDP İstanbul milletvekili adayı Sema Uçar ile HDP Ankara milletvekili adayı Veli Saçılık da katılacak.
 
BEKSAV emekçileri, 9 Haziran Cumartesi günü direniş noktalarında olacak. Saat 12.00'da Cumartesi Anneleri'nin direniş alanı olan Galatasaray'da, saat 14.00'da KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin direniş alanı olan Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda tiyatro, müzik dinletisi ve dans performansı sergilenecek. Aynı akşam BEKSAV'da film gösterimi yapılacak.
 
10 Haziran Pazar günü BEKSAV'da "Gezi'den 15-16 Haziran'a direniş. Direnişin sanata yansımaları" konulu panel düzenlenecek. Panelin konuşmacıları; Abstrakt Dergi editörü Alp Altınörs, SKM Sözcüsü Beycan Taşkıran, HDP Kültür Sanat Meclisi'nden Mehmet Uçar ve BEKSAV Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Uçar.
 
15 Haziran Cuma günü Kartal Meydanı'ndaki KHK direniş alanında şarkılarıyla yer alacak olan BEKSAV emekçileri, akşam 18.30'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi'nde olacak.
 
Festivalin kapanışı, 16 Haziran Cumartesi günü Kadıköy Boğa heykelinde KHK direnişçilerine şarkılar ve sokak tiyatrosu ile destek verilerek yapılacak.