24 Eylül 2024 Salı

Dikmece köylülerinin direnişi sürüyor

Dikmece köylülerinin toprakları için direnişi sürüyor. Köylülere sıkılan yoğun biber gazı nedeniyle alanda yangın çıktı, yangın tomalarla söndürülmeye çalışıyor.

Antakya'da Arap Alevilerin yaşadığı Dikmece Köyünde, TOKİ'nin zeytinlikler ve tarım arazilerine kalıcı konut yapma planına köylülerin direnişi sürüyor. Kamulaştırma ve istimlak kararı çıkarılmasının ardından arazi ve zeytinlikleri için direnişe geçen köylüler 29 Temmuz'da jandarma ablukasına rağmen iş makinelerini durdurmuş, ardından da alanda nöbete başlamıştı.

Direnişteki köylülere bugün jandarma saldırdı. Yoğun biber gazından dolayı alanda yangın çıktı, yangın tomalarla söndürülmeye çalışılıyor.

Dikmece'de köylüler şarkı ve türkülerle direnişini sürdürdü.

Köylülere saldıran polis dayanışma için alana gelen Emeğin Gücü avukatı Bahattin Özdemir ve 5 köylüyü gözaltın aldı. Çok sayıda köyül darp edildi, biber gazından etkilendi.

Gözaltıların serbest bırakılması için alanda bulunan köylüler gözaltı araçlarının önünü kesti. Köylülere tomalardan su sıkıldı. Gözaltıların serbest bırakılmasının isteyenler darp edilerek gözaltına alındı.