24 Eylül 2024 Salı

Didim'de gözaltına alınan sosyalistler adliyede

Didim'de gözaltına alınan ESP/SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP PM üyesi Deniz Çokgül, HDP İl Yöneticisi Özlem Tunç'un da bulunduğu 7 sosyalist ile Ali Temel ve Ali Haydar Çelik, adliyeye sevk edildi. Avukat Ağaoğlu, gözaltılara ilişkin somut bir durum ve delil olmadığını belirtti, "Bir kişiyi gözaltına almışlar, tanıdıkları herkesi dahil etmişler" dedi.
Didim’de gözaltına alınan ESP/SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP PM üyesi Deniz Çokgül, HDP Aydın İl Yönetici Özlem Tunç ve ESP üyeleri Handan Özbilgin, Seydo Hazar, Seyhan Tekin, Metin Tekin ile Ali Temel ve Ali Haydar Çelik'in adliyeye sevk edildi.
 
Dün Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri tamamlanan sosyalistler, sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne çıkarıldı. 
 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Kamil Ağaoğlu, gözaltındakilerin savcılık işlemlerinin başladığını belirtti.
 
7 sosyalist ile Ali Temel ve Ali Haydar Çelik'in Didim'de gözaltına alındığını kaydeden Ağaoğlu, "Gözaltı iddiası çok soyut, somut bir şey yok. Anladığımız kadarıyla Ali Haydar Çelik hakkında bir yakalama kararı varmış, onu gözaltına almışlar. Sonra da ilçe de olan ESP ve SKM üyelerini de tanıdıkları için gözaltına almışlar. Soyut bir iddia var ama somut bir durum ve delil yok. Operasyonu, bir ihbar üzerine yaptıklarını söylüyorlar" dedi.