24 Eylül 2024 Salı

DGB: Suruç'ta katledenler Suruç'un hesabını soranları yargılayamaz

Suruç'un hesabını soran altı devrimci gencin tutuklanmasına tepki gösteren DGB, "Bundan 8 yıl önce barbar IŞİD çetelerinin Suruç'ta gerçekleştirdiği katliama göz yumanlar, bugün de Suruç Katliamının hesabını soranları engellemenin ve sindirmenin derdindedir. Ancak sermaye devletinin çabası nafiledir. Gözaltılarla, tutuklamalarla ve baskılarla gençliğin yükselen mücadelesini engelleyemeyecekler" dedi.

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Suruç için adalet isteyen gençlik örgütlerine yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltı sonrası altı devrimci gencin tutuklanmasına tepki gösterdi.

'FAŞİST BASKI VE ZORBALIK GÜN GEÇTİKÇE TIRMANDIRILIYOR'
DGB, şu ifadeleri kullandı: "Dinci-faşist iktidar, işçi ve emekçilere yönelik her türlü hak gasbını ve sosyal yıkım politikalarını rahatça hayata geçirmek ve sermaye sınıf için dikensiz gül bahçesi yaratmak hedefiyle devrimci ve ilerici güçlere azgınca saldırıyor. Faşist baskı ve zorbalık gün geçtikçe tırmandırılıyor! Suruç katliamının 8. yılında hesap sorma çağrısıyla bildiri dağıtan arkadaşlarımıza yönelik vahşi polis saldırısı ve ardından altı arkadaşımızın tutuklanması bunun son örneğidir.

'33 ARKADAŞIMIZI KATLEDENLERE KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'
"Bundan 8 yıl önce barbar IŞİD çetelerinin Suruç'ta gerçekleştirdiği katliama göz yumanlar, bugün de Suruç Katliamının hesabını soranları engellemenin ve sindirmenin derdindedir. Ancak sermaye devletinin çabası nafiledir. Gözaltılarla, tutuklamalarla ve baskılarla gençliğin yükselen mücadelesini engelleyemeyecekler. Suruç katliamını gerçekleştirenleri unutmadık, hesap soracağız! Devrimci mücadeleyi engellemek isteyenlere, Suruç'ta 33 arkadaşımızı katledenlere karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın! Yaşasın devrimci dayanışma!"