24 Eylül 2024 Salı

Dersim'de açlık grevi eylemine destek

HDP Dersim İl Örgütü, açlık grevlerine destek için Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eylemin 3. gününde, çözüm için adım atılması için çağrı yapıldı.
HDP’nin Dersim’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla başlattığı oturma eylemi 3. gününde. 
 
Seyit Rıza Meydanı'nda yapılan eyleme HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ile demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Eylemde, beyaz tülbentler takıldı ve Leyla Güven basılı tişörtler giyildi.
 
Açıklama yapan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Hıdır Çiçek, "Yaşama ses ver tecrit kaldırılsın" pankartı nedeniyle dün akşam kendisiyle birlikte 4 kişinin ifadeye çağrıldığını anımsatarak, bir pankart için soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Çiçek, "İnsan yaşamını önemsiyoruz. Cezaevlerinde süren açlık grevi eylemlerine ses olmak için burada bir araya geliyoruz. Bu da bizim demokratik hakkımızdır. Ancak bir tane pankart gerekçe gösterilerek soruşturmaya tabi tutuluyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Cezaevlerindeki açlık grevleri sürdükçe bizde eylemimize devam edeceğiz" dedi.
 
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ise ölümlerin olmaması için bir an önce tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti. 
 
Açıklamanın ardından yapılan oturma eylemi, alkışlarla sonlandırıldı.