24 Eylül 2024 Salı

Deniz, Yusuf, Hüseyin Dolmabahçe'de anıldı

Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 47. yılında Taksim'den Dolmabahçe'ye yürüyerek Denizlerin 6. filoyu denize döktüğü yerde andı.
Emek Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı anmak için Taksim AKM önünden bir araya gelerek Dolmabahçe'ye yürüdü.
 
Anmaya Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve Nuray Sancar, ÖDP Başkanlar Kurulu eski üyesi Alper Taş ve çok sayıda kişi katıldı. Anmada "Gençlik gelecek gelecek sosyalizm", "Faşizme ölüm halka hürriyet" pankartı açan kitle sık sık "İş, ekmek, özgürlük", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Emperyalistler, iş birlikçiler, 6. filoyu unutmayın", "Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz" sloganları attı.
 
Anmaya katılan gençler, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın ve 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik, Ali Deniz Uzatmaz'ın fotoğraflarını taşıdı.
 
Taksim AKM önünde toplanarak yürümeye başlayan kitle, 6. filonun denize döküldüğü Dolmabahçe sahili göründüğünde ellerinde meşalelerle koşmaya başladı. Dolmabahçe'de saygı duruşuyla başlayan anma, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmeden önce ailelerine yazdıkları mektuplar okundu.
 
Ardından Emek Gençliği İstanbul İl Gençlik Yöneticisi Şiar Argın basın açıklamasını okudu. Argın, "Üniversitelerde demokratik-özerk üniversite için, liselerde parasız-bilimsel eğitim, sınavsız üniversite hakkı için, mahallelerde uyuşturucuya-yozlaşmaya, işsizlik ve yoksulluğa mahkum olmamak için, fabrikalarda insanca çalışma koşulları ve insanca bir ücret için, hep birlikte eşit ve özgür bir ülke mücadelesiyle döneceğiz. Örgütlenmeye, çoğalmaya, her yerde olmaya, bulunduğumuz her alanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Denizlere verdiğimiz sözü tutacağız, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadelemizi büyütecek, onları idam edenlerin düzenlerini yıkacağız" dedi.