28 Eylül 2024 Cumartesi

Deniz Poyraz doğum gününde mezarı başında anıldı

41. yaş gününde mezarı başında anılan Deniz Poyraz'ın hesabının muhakkak sorulacağı kaydedildi ve "Biz düşmana başımızı eğmeyeceğiz. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne silahlı saldırı düzenleyen tetikçi faşist Onur Gencer'in katlettiği Deniz Poyraz doğum gününde mezarı başında anıldı. Anmaya HDP'lilerin yanı sıra Tevgera Jinen Azad  (TJA) aktivistleri, Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) İzmir temsilcileri ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Poyraz'ın mezarının çiçeklerle donatıldığı anma, devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Söz alan anne Fehime Poyraz, "Bir insan haksız yere kalleşçe öldürüldüğü zaman unutulmuyor. Hiçbir zaman kalbimizden çıkmayacak. Doğum günün kutlu olsun" dedi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, Deniz'in faili Onur Gencer hakkında sonuçlanan davada sadece faile ceza vererek onu yönlendiren gerçek suçluların gizlenmesini sağladıklarını belirterek gizleyenlerin de bu şekilde katliamın suç ortağı olduklarını bir kez daha ortaya koyduklarını dile getirdi. Piroğlu, "Tarihimiz bu katliamlarla dolmaya devam ediyor. Paris'te de saldırılar ve bu çeşit diz çöktürme çabaları, yoldaşlarımızı katlederek, kaybederek, suikastlar düzenleyerek bize bir bütün olarak mücadelemize diz çöktürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Saldırılarla siyasetin yönünün belirlermek istendiğine dikkat çeken Piroğlu, "Bu saldırılara diz çökmeyiz, yoldaşımızın bıraktığı yerden devam ederiz. Çünkü tarihimiz, direngenliğin tarihi. Artık bu faillerin açığa çıkarılması gerekiyor. Arkasındaki odaklar ve bunların siyasi hedefleri ortaya çıkarılmak zorunda. Çünkü bu çıkarılmadığı sürece bu ülke saldırıların tehdidi altında olmaya devam edecek" dedi.

Son olarak söz alan Deniz'in babası Abdülillah Poyraz da, "Biz düşmana başımızı eğmeyeceğiz. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.

Anma, "Şehit namirin" ve  "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları ile sona erdi.