24 Eylül 2024 Salı

Deniz Poyraz Denizli'de anıldı: İsyanımızdır

Katledilişinin 2. yılında Denizli'de düzenlenen eylemle anılan Deniz Poyraz'a bir kez daha kaos planlarının devreye girmesine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Tetikçi ırkçı faşist Onur Gencer'in Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne yönelik saldırısında katlettiği Deniz Poyraz ölümsüzlüğünün ikinci yılında Denizli'de anıldı. Denizli Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla düzenlenen eylem Candoğan Parkında gerçekleşti.

"Katledilen kız kardeşimiz Deniz Poyraz isyanımızdır. Deniz Poyraz için adalet!" pankartının açıldığı eylemde, "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı fotoğraflar taşındı. Basın metnini HDP Denizli İl Eşbaşkanı Şerife Yıldırım okudu. Katliamın faillerinin korunduğunu belirten Yıldırım, o gün HDP'de bir toplantı düzenleneceğini asıl planın ise kitlesel bir katliam olduğu hatırlatıldı.

Benzer kaos planlarının içinde olan tehlikeli oyunların bir kez daha yaşandığını söyleyen Yıldırım, şu çağrıyı yaptı: "Deniz Poyraz katliamı sadece HDP'ye değil aynı zamanda demokratik siyaset ve kardeşçe bir arada yaşama iradesine yönelik yapılmıştır. Türkiye'yi karanlığa mahkum etme, bunun üzerinden iktidar devşirme ve sürdürme planlarının bir parçasıdır. Kaos planları, kutuplaşma ve gerginlik siyaseti ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür ve ne yazık ki zaman zaman devreye konulmaya çalışılmaktadır. Bunlara izin vermeyin, izin vermeyelim ve barış içinde, kardeşçe ve eşitlik içinde yaşayacağımız ülkeyi birlikte yaratalım."