25 Eylül 2024 Çarşamba

Den Haag, Ulm ve Londra'da ESP operasyonu protesto edildi

Den Haag, Ulm ve Londra'da ESP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Gözaltındaki sosyalistlerin serbest bırakılması istendi.

Hollanda'nın Den Haag, Almanya'nın Ulm ve İngiltere'nin başkenti Londra'da ESP'ye yönelik gözaltı saldırısı protesto edildi.

DEN HAAG
VEKSAV ve SKB'nin çağrısı ile Hollanda Parlamentosu'nun önünde yapılan eylemde 16 sosyalistin gözaltına alınması protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda sosyalistlere yönelik saldırılara dikkat çekilerek, "gözaltındaki sosyalistler hemen serbest bırakılmalıdır" denildi.

AvEG-Kon'un saldırılara ilişkin bildirisinin okunduğu eylemde "Sosyalistlere özgürlük", "Kahrolsun faşizm", "Faşizme karşı omuz omuza", "Diktatör Erdoğan", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı.

Eylemde "Gözaltılar ve baskılar sosyalistleri yıldıramaz" yazılı dövizler de taşındı.

ULM
Almanya'nın Ulm kentinde AGİF ve SKB'nin çağrısıyla Münster Katedrali önünde eylem yapıldı. ATİF, ADHF, Halk Cephesi ve HDP'nin destek verdiği eylemde, AGİF adına yapılan konuşmada, "Faşist Saray rejiminin sosyalistlere saldırarak, umudu ve örgütlü mücadelenin sürekliliğini tasfiye etmek istiyor, ancak sosyalistler ve devrimciler umut dimdik ayakta fikriyle, faşizm karşısında diz çökmedi, çökmeyecek" denildi.

ESP'nin kadınların özgürlüğünden, işçi ve emekçilerin onurlu bir yaşam sürmesinden yana olduğunu vurgulanan açıklamada, "Gençlerin geleceksizleştirilmesine ve doğanın talanına karşı, Kürtler başta olmak üzere tüm halklar ve inançlar için özgür bir yaşam için mücadele eden sosyalistler, devrimciler ve antifaşistler mücadelesini büyüterek sürdürecekler" diye belirtildi.

ATİF temsilcisi, devrimcilere ve ilericilere yönelik Erdoğan rejiminin saldırılarına karşı dayanışmanın ve buna karşı mücadelenin önemli olduğunu vurguladı. Almanya'nın Tayyip Erdoğan'a vermiş olduğu siyasi ve ekonomik desteği sonlandırması için çağrı yapan ATİF temsilcisi, ESP'lilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

LONDRA
İngiltere'nin başkenti Londra'da ESP'ye yönelik gözaltı saldırısı Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Gik-Der ve SKB'nin çağrısıyla yapılan eylemde "Türkiye'de faşist saldırılara son", "Politik tutsaklara özgürlük" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

ATİK'in de destek verdiği eylemde yapılan konuşmada "Faşist diktatörlüğün bu saldırısının tesadüf değildir, faşizm 10 Eylül arifesinde umudun bayrağını taşıyanları bilinçli olarak hedef seçti" denildi.