19 Eylül 2024 Perşembe

Demirtaş, hayvan hakları için söz verdi, taahhütname imzaladı

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, hayvan hakları için söz verdi, taahhütname imzaladı.
Aralarında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), Hayvanlara Adalet Derneği (HAD), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nin olduğu çok sayıda demokratik kitle örgütünün başlattığı "Hayvan haklarını yok sayan siyasîlere oy yok" kampanyası devam ediyor.
 
Kampanya kapsamında demokratik kitle örgütlerinin, cumhurbaşkanı adayları, siyasî parti liderleri ve milletvekili adaylarından randevu isteyerek hazırladıkları taahhütnameyi imzalamalarını talep ediyor. Taahhütnamede "Seçildiğim takdirde doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koşulsuz koruyacak ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum" ifadeleri yer alıyor.
 
Hayvan hakları savunucularının hazırladığı taahhütnameyi İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in ardından HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ta imzaladı.
 
Demirtaş ile cezaevinde görüşen avukatlardan, Hayvanlara Adalet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Barış Kârlı, "Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş'ın hayvan haklarını koruma yönünde attıkları bu adımın, diğer cumhurbaşkanı adaylarına, siyasî parti liderlerine ve milletvekillerine örnek olmasını diliyoruz. Edirne cezaevindeki görüşmemizde, hayvanların siyasî propaganda, miting malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini, bu tür zorlamaların propaganda amacı ile kullanılan hayvanlara işkence ve ölüm olarak döndüğünü bir kez daha hatırlattık" diye konuştu.
 
Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy verilmemesi yönünde topluma çağrıda bulunan hayvan hakları savunucularının, diğer adaylardan randevu talepleri sürüyor.