22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Fatih'te dernekleri ziyaret etti

Fatih'te dernekleri ziyaret eden DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve beraberindeki heyet, birçok konu üzerine tartışma yürüttü. Kayyum gasbına, hareketli seçmen sorununa karşı daha güçlü mücadele vermek gerektiğini söyleyen Otlu, her yerde özgüvenli bir şekilde DEM Parti'ye oy verme çağrısının yapılması gerektiğini söyledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve beraberindeki heyet Fatih'de dernek ziyaretinde bulundu. Doğubeyazıt sosyal, yardımlaşma ve dayanışma ve kültür derneği, silvanlılar eğitim kültür ve dayanışma derneği, batman gercüş ve köyleri sosyal yardımlaşma dayanışma derneği, Siirt Eruh Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti. 

Ziyaretlerde yapılan görüşmelerde 3. cepheye vurgu yapıldı. CHP'ye de AKP'ye de mecbur olunmadığının altı çizilen konuşmalarda DEM Parti'nin önemine dikkat çekildi. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, seçime ilişkin bir değerlendirme yaptı. Şu ana dek bin 500 halk toplantısı yaptıklarını ve birlikte tartışmalar yürüttüklerini dile getiren Otlu, DEM Parti'nin kendi adaylarıyla seçime girmesine halklardan gelen olumlu tepkileri aktardı. İmralı'dan tüm hapishanelere yayılan tecrit politikalarının kırılması için güçlü tartışmalar yürütüldüğünü dile getiren Otlu, seçim güvenliğine dikkat çekti. 

Kürdistan'da kayyum saldırılarını Batı'da ise hareketli seçmen durumuna işaret eden Otlu, "İnşaat işçileri, okumaya gelen gençler özellikle dernekler başta olmak üzere ilçe örgütlerimiz bu konuda özen göstermeli. AKP'li belediyeler rant, savaş ve asimilasyonun peşinde. Bu nedenle kayyum siyasetine karşı adaylarımızla geliyoruz. DEM Parti için özgüvenli bir şekilde oy istemeliyiz" çağrısı yaptı. 

Otlu, son olarak yarın Yenikapı mitingi alanında yapılacak Newroz kutlamasına çağırdı.