22 Eylül 2024 Pazar

'DEM Parti etrafında kenetlenirsek kazanabiliriz'

Bakırköy'de esnaf ziyaretlerinde bulunan ve halkı selamlayan DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, "Bize kadermiş gibi dayatılan gidişata dur demek için çalışıyoruz. İstanbul'da özgürlük, demokrasi, adalet mücadelesini yükseltmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. ESP'liler, Bakırköy'de bildiri dağıtımı yaparak işçi ve emekçileri, kadınları, ezilenleri DEM Parti etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Murat Çepni, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy'de halkı selamladı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni'ye, DEM Parti Bakırköy Belediyesi Eşbaşkan adayı Elif Tokay Öztürk, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu da eşlik etti.

İlk olarak Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yer alan DEM Parti standı önünde halka seslenen Murat Çepni, günlerdir İstanbul'un dört bir yanında halkla buluştuklarını ve İstanbul'da büyük bir iddiayla çalıştıklarını söyledi.

Çepni, şöyle devam etti: "Bize kadermiş gibi dayatılan gidişata dur demek için çalışıyoruz. İstanbul'da özgürlük, demokrasi, adalet mücadelesini yükseltmek için çalışıyoruz. İstanbul, emeğin kenti. İstanbul'da emekçilerin özgürce yaşayabileceği bir kent kurmak için çalışıyoruz. İstanbul'da ekolojinin kentini kurmak için çalışıyoruz. İstanbul'da çok dilli belediyeciliği kurmak için çalışıyoruz. İstanbul'da yok sayılanların, ötekileştirilenlerin sesi soluğu olmak için çalışıyoruz."

İstanbul'un emeğin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+ların kenti olduğunu vurgulayan Çepni, "Bize dayatılanlara mecbur değiliz. Bize dayatılanlara dur diyebiliriz. Omuz omuza verirsek, yan yana gelirsek, DEM Parti etrafında kenetlenirsek kazanabiliriz. DEM Parti kazanırsa, DEM Parti gelişirse, demokrasi ve özgürlük gelişir" ifadelerini kullandı.

Ardından Çepni, Öztürk ve çok sayıda ESP'li ve DEM Parti'li bölgedeki esnafları ziyaret etti, halkı selamladı.

ESP'liler ayrıca bildiri dağıtımı da yaparak tüm işçi ve emekçileri, ezilenleri, DEM Parti etrafında kenetlenmeye çağırdı. İş cinayetlerine, emek sömürüsüne, kadın katliamlarına, doğa talanına karşı çaresiz olmadıklarını ifade eden ESP'liler, emekten, ekolojiden, kadınlardan yana bir kent için, Kürt sorununun demokratik çözümü için DEM Parti'ye oy çağrısı yaptı.