24 Eylül 2024 Salı

Defne Belediyesinden kamu arazisine kurulan çadır ve konteynırları kepçeyle yıkma tehdidi

Antakya'da Defne Belediyesi, depremden sonra ilan edilen 3 aylık OHAL süresinin dolmasına dayanarak muhtarlıklara gönderdiği yazıyla kamu alanlarına kurulan çadır ve konteynırların yasadışı olduğunu ve ayrıca bir karar almaya gerek olmaksızın yıkılacaklarını bildirdi. Toplama kampına benzeyen çadırkentlere gitmek istemeyen depremzedeler ya da dükkanı yıkılan esnaf bu kararın hedefinde.

Antakya'da Defne Belediyesinden muhtarlıklara gönderilen yazıyla depremin ardından kamu alanlarına kurulan çadır, konteynır ve prefabrik yapıların yasa dışı olduğu ve ayrıca bir karar almaya gerek duyulmadan kepçe ile yıkılacağı belirtildi.

Sendika.org'taki habere göre belediyenin bu tehditvari açıklaması depremden sonra ilan edilen 3 aylık OHAL'in süresinin dolmasına dayandırıldı.

Maraş depremlerinde büyük oranda yıkılan kentte henüz hasarlı binalar bile tam olarak yıkılmış değil. Topraklarını terk etmeyen, ancak toplama kampına benzeyen çadırkentlerde de kalmak istemeyen Antakyalılar parklara kurdukları çadırlarda-konteynerlerde yaşamaya çalışıyor. Dükkanı yıkılan esnaf da boş bulduğu alanlara kurduğu konteynerlerde işini sürdürmeye uğraşıyor.

Defne Belediyesinin depremden sonra hayatta kalmaya çalışan insanlara karşı böyle bir karar alması tepkiyle karşılanıyor.