24 Eylül 2024 Salı

Danacı: Gerçek adalet bizim ellerimizde yükselecek

Suruç Katliamının 8'inci yıl dönümü öncesi Suruç aileleri ve yaralılarına mektup gönderen tutsak SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, "Ne koşullarda olursak olalım, düş yolcularımız için adalet demekten geri durmadık. Bu amansız mücadelede onların özlemi en tükenmez soluğumuz oldu" ifadelerini kullandı.

Düzmece bir dosyayla aylardır tutsak edilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı, Suruç Katliamı'nın 8'inci yıl dönümü öncesi Suruç aileleri ve yaralılarına mektup gönderdi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili Suruç Ailelerimiz ve Yaralılarımız,

Adalet mücadelesinin 8. yılında sizlerle birlikte olamadığımız için üzgünüz. Ama bilirsiniz ki, her zaman olduğu gibi, yine yüreklerimiz yüreklerinizin yanında olacak.

Geride kalan 8 yılda ne acımız dindi ne de öfkemiz eksildi. Ne koşullarda olursak olalım, düş yolcularımız için adalet demekten geri durmadık. Bu amansız mücadelede onların özlemi en tükenmez soluğumuz oldu.

20 Temmuz'da yanınızda olamayacağız. Daha fazla görev ve sorumluluk alamayacağımız için üzgünüz. Ama biliyoruz ki, sokaklardan yükselen ses yine düş yolcularımızın isimleri olacak. Onların başucunda buluşacağız, düşlerini yarım bırakmayacağımızı söyleyeceğiz ve adalet sözümüzü yineleyeceğiz. O güzel gülüşlerini bir kez daha meydanlara taşıyacağız. Halitağa'dan Amara'ya, onların düşlerini ve ideallerini haykıracağız.

Sevgili Suruç Ailelerimiz ve Yaralılarımız,

Siz bizim ve ezilen halklarımızın vicdanısınız. Sokağın direngen yüzü ve adaletin yükselen sesisiniz. Yüreği adalet için çarpan milyonların güç kaynağı ve umudusunuz. Sizinle birlikte yürümek bizim en büyük onurumuzdur.

Sizleri sevgi, özlem ve inatla selamlıyor ve kucaklıyorum. Ve inanıyorum ki, er ya da geç, gerçek adalet bizim ellerimizde yükselecektir. Kararlıyız ve kazanacağız.

Hoşçakalın.

Okan Danacı
Marmara Kapalı Hapishanesi / C-25"