28 Eylül 2024 Cumartesi

DAİŞ yılbaşı öncesinde Rakka'da saldırı gerçekleştirdi

DAİŞ çetesi, Rakka'da bulunan bir hapishane yakınındaki İç Güvenlik Güçleri noktasına saldırdı. Saldırıyı püskürten asayiş güçleri, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, saldırıya ilişkin "Türkiye'nin bölgeyi hedef alan tehditleriyle örtüşüyor" dedi.

DAİŞ çeteleri, yılbaşı öncesinde Rakka'da Diriya Mahallesi'nde İç Güvenlik Güçleri noktasına saldırdı. Saldırının gerçekleştiği bölgenin yakınında DAİŞ çetelerinin tutulduğu bir hapishane bulunuyor. Çetelerin, Heseke'de olduğu gibi tutuklu DAİŞ'lileri kaçırmaya çalışmak için saldırı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

İlk saldırının ardından İç Güvenlik Güçleri çetelere karşılık verdi ve saldırıyı püskürttü. Biri intihar yelekli iki çete öldürüldü. Yakalanan çeteler de olduğu öğrenilirken, bir grup çetenin mahalle içlerine doğru kaçtığı ve İç Güvenlik Güçleri'nin bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirildi.

SALDIRIDA 6 CAN KAYBI YAŞANDI
DAİŞ saldırısına ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri Komitesi Eş Başkanı Ali Heco, 3'ü İç Güvenlik Güçleri üyesi ve 3'ü de QSD savaşçısı olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiği söyledi.

Heco, saldırının ardından mahalle çevresinde geniş çaplı operasyon başlattıklarını belirtti.

EBDİ: DAİŞ SALDIRISI TÜRK DEVLETİNİN TEHDİTLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR
QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi saldırıya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. DAİŞ'in Rakka'daki saldırısına ilişkin süreci yakından takip ettiklerini belirten Ebdi, 6 savaşcının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin "Türkiye'nin bölgenin güvenlik ve istikrarını hedef alan sürekli tehditleriyle örtüşüyor" ifadesini kullandı.

Bölgeden alınan bilgilerin, DAİŞ'in gizli hücrelerinin saldırı hazırlıkları yaptığına işaret ettiğini belirten Ebdi, "Buna tahammül etmemeliyiz" dedi.