24 Eylül 2024 Salı

Cumartesi Annelerinin açıklaması İzmir ve Batman'da okundu

Cumartesi Annelerinin Galatasaray Meydanında okuyamadığı basın metni İzmir ve Batman'da okundu. Açıklamada, "İnsan hakları diyerek, özgürlükler diyerek, hukukun üstünlüğü diyerek, demokrasi diyerek toplumun ortak çıkarlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Gücümüz sözümüzdür, susmayacağız" denildi. Adana'da ise yapılmak istenen eyleme polis saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir ve Batman Şubesi, 17 haftadır kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanına çıkmaları engellenen Cumartesi Annelerinin basın metnini okudu.

İHD İzmir Şubesi Konak'teki eski Sümerbank önünde kayıpların akıbetini sordu. Kayıpların fotoğraflarının yer aldığı, "Kayıplar belli failler nerede" ve "Kayıplar vicdanındır sahip çık" pankartları açıldı. Basın metnini İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş okudu. Batman'da da Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapıldı.

Adana'da ise yapılmak istenen eyleme polis saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

17 haftadır Galatasaray Meydanının Cumartesi Annelerine kapatılmasına tepki gösterilen açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararlarının derhal uygulanmasını istendi ve şöyle devam edildi: "Hukuksuzlukla, baskı ve şiddetle bizi yıldırmak isteyenler bilsinler ki; kayıplarımızı aramaktan, kaybedenlerden hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz. İnsan hakları diyerek, özgürlükler diyerek, hukukun üstünlüğü diyerek, demokrasi diyerek toplumun ortak çıkarlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Gücümüz sözümüzdür, susmayacağız."