24 Eylül 2024 Salı

Çorlu için adalet isteyen aileleri nöbetlerini Uzunköprü'ye taşıdı

Çorlu tren katliamına ilişkin hiçbir üst düzey sorumlunun yargılanmamasına tepki göstererek adalet nöbetine başlayan aileler, Çorlu Adliyesi'nin ardından nöbeti Uzunköprü'ye taşıdı.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de yaşanan tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralıları "Tüm sorumlular yargılansın, adalet istiyoruz" sloganıyla başlattığı adalet nöbeti, Çorlu Adliyesi'nin ardından Uzunköprü'ye taşındı.
 
Katliam sonrası başlatılan soruşturmada, TCDD'nin üst düzey ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri hakkında verilen "kovuşturmaya yer yoktur" kararının ardından başlayan adalet nöbeti bugün Uzunköprü Adalet Meydanı'nda sürdü.
 
Aileler adına konuşan Zeliha Bilgin, "Bugün bizim çocuklarımız nasıl okul sıralarında oturamıyorsa, onlar da o koltuklardan insin istiyoruz. Adalet böyle olamaz. Türkiye'nin adaleti bu olamaz. Adalet Sarayı karşıdaymış. Adalet istemek zorunda değilim. Ben bir anneyim, ben bir kardeşim, ben bir teyzeyim. Ben 4 can kaybettim, toplam 25 can kaybettik. Ne yazık ki 8 Temmuz'da, Çorlu Sarılar'da büyük bir katliam işlendi. Bunun üstünü hiç kimse örtemez, örtemeyecek de… Bizler 25 kişinin ailesi olarak adalet aramaya devam edeceğiz. Sonuna kadar adalet sarayları önünde nöbetlerimizi tutacağız. Sizler için de nöbet tutuyoruz. Ne yazık ki Türkiye'de adaletsizliklerle karşılaşmak çok kolaymış, bunu öğrendik" dedi.