28 Eylül 2024 Cumartesi

Çorlu aileri HDP'yi ziyaret etti

Çorlu tren katliamında yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleri, avukatları, HDP milletvekilleriyle biraraya geldi. Yapılan görüşmede, ülkenin her yerinde adalet arayışının sürdüğü kaydedildi ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Çorlu tren katliamında yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis grubunu ziyaret etti. Aileler ve avukatlar HDP milletevili Filiz Kerestecioğlu, Hüseyin Kaçmaz ve Oya Ersoy ile bir araya geldi.

Faillerin yargılanması talebiyle yaptıkları basın açıklaması sonrası haklarında dava açıldığını ve bu davanın duruşması sebebiyle Ankara’da bulunduklarını hatırlatan aileler, katliamın gerçek sorumluları tespit edilene kadar adalet arayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Faillerin açığa çıkarılması için toplumsal desteğin önemine de dikkat çeken aileler, dava sürecinde karşılaştıkları zorluklara ilişkin vekillere bilgi verdi.

Katliamın sorumlularının değil mağdurlarının yargılanıyor olmasının kabul edilemez olduğunu belirten milletvekilleri milletvekilleri, konuyu Meclis’te gündeme getirmeye, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti. Türkiye’nin her tarafında adalet arayışını sürdüren milyonlarca insan olduğunun ifade edildiği görüşmede birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.