28 Eylül 2024 Cumartesi

Çorlu aileleri ile avukatların yargılandığı dava ertelendi

Çorlu'da 25 kişinin hayatını yitirdiği tren katliamında yakınlarını kaybeden ailelere ve avukatlarına açılan dava bugün Ankara Adliyesi'nde görüldü. Duruşma 13 Nisan'a ertelendi.

Çorlu'nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300'den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamında sorumluların yargılanmaması sebebiyle Anayasa Mahkemesi önünde buluşan ve polisin keyfi saldırısına uğrayan ailelere ve avukatlarına açılan dava bugün Ankara  50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Ankara Adliyesi'nde görülen davada, Çorlu'daki kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz Sel, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, davanın avukatları Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ve nöbete destek veren Burak Arı yargılanıyor.

Sanıklardan Gökmen Yeşil mazereti nedeniyle davaya katılamadı. Avukatlar, salonun küçük olduğunu, göz önünde bir davanın böyle bir salonda yapılmasının adil yargılamanın önünde engel olacağını, sağlıklı bir yargılama için davanın daha büyük bir salona alınmasını talep etti.

Davada avukatların talebi üzerine büyük salon tahsisi için adalet komisyonuna yazı yazılmasına karar verilirken; dava 13 Nisan'a ertelendi.