24 Eylül 2024 Salı

'Çocuklarımızın ölümünü beklemeyeceğiz'

Diyarbakır'da dün yaşanan polis saldırısında fenalaşarak hastaneye kaldırılan tutsak annesi Aysel Tufan, "Ben direnişçilerin annesiyim. Barışı anneler getirecek. Korkmuyorum. Çocuğumun ölümünü beklemeyeceğim" dedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde ve ölüm orucunda olan tutsakların anneleri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'nda açıklama yapmak isterken polis saldırısına maruz kaldı.
 
Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde olan Aziz Tufan'ın annesi Aysel Tufan, polis saldırısı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Tufan'ı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile tutuklu anneleri ziyaret etti.
 
'DİRENDİK DİRENECEĞİZ'
 
Ziyaret sırasında uğradığı polis şiddetini anlatan Tufan, "Sırtıma iki kez vurdular. Koluma vurdular. Sürüklediler. Direndik, başı açık gezdik. Tülbendimizi çektiler. Direndik, direneceğiz. Çözüm bulana kadar direneceğiz" dedi.
 
'BARIŞI ANNELER GETİRECEK'
 
Eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Tufan, "Ben direnişçilerin annesiyim. Annelerle değişecek. Barışı anneler getirecek. Korkmuyorum. Polisler 'sonra seninle görüşürüz' diyerek tehdit ediyor. Ona da söyledim; şimdi de varım sonra da varım. Çünkü çocuklarımız orada aç. Çocuklarımız ölüyor. Bunu kabul etmiyorum. 5 aydır anneler sokakta. Sesimizi duyun, Erdoğan duysun, Adalet Bakanı duysun. Çocuğumun ölümünü beklemeyeceğim" diye konuştu.
 
Tufan, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, ifade verdi.