19 Eylül 2024 Perşembe

Çocuk işçi cinayetinin yaşandığı atölyede teşvik programı tabelaları söküldü

Seyhan'da 10 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi Ahmet Haskiro'nun katledildiği Dağ Tekstil'de, "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Derneği Projesi" ve "İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı" kapsamında işçi çalıştırıldığına dair tabelalar söküldü.

Adana'nın Seyhan ilçesinde 10 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi Ahmet Haskiro'nun asansör kabiniyle duvar arasına sıkışarak katledildiği Dağ Tekstil'in binasında asılı olan, "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Derneği Projesi" ve "İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı" kapsamında işçi çalıştırıldığına dair tabelalar söküldü.

BİRTEK-SEN: SORUMLULAR HESAP VERENE KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Sosyal medyada durumu duyuran Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) tarafından yapılan açıklamada, "Çocuk işçi sömürüsünün ve çocuk işçi cinayetlerinin bizzat devlet eliyle teşvik edildiğinin; çocukların patronlara bedava köle olarak sunulduğu bu teşvik programlarının kaynağının ise bizzat İŞKUR tarafından İşsizlik Fonu'ndan, yani işçilerden kesilen parayla finanse edildiğinin üstünü örtmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşım, şöyle devam etti: "Çocuk işçilerin ucuz iş gücü olarak sömürülmesi, iş cinayetlerine kurban gitmeleri, bu yolla patronlara bedava çocuk işçi olarak sunulması ve İşsizlik Fonu'nun yağmalanması uygulamalarına derhal son verilmelidir! Sorumlular hesap verene kadar bu davanın peşini bırakmayacağız! Tam da bugün 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü'nde, Ahmet'in şahsında söz veriyoruz; çocuk işçilerin hayatlarını çalan bu sömürü, cinayet ve yağma düzeni sona erene kadar mücadele edeceğiz!"