24 Eylül 2024 Salı

CKŞ'li gençler Hesekê'de Zîlan Destan'ı andı

"Zaman Zîlanlar zamanıdır" şiarıyla çalışmalar yürüten CKŞ üyeleri, Elende El Muhammed'i anmak için Hesekê'de etkinlik düzenledi. CKŞ'li gençler, "Düşman binlerce defa irademizi kırmak istedi. Hep 'yaşamak direnmektir' dedik ve direndik. Mücadelemiz devam ediyor. Zîlan Destan'ı, Baran Serhat'ı takip edenler olarak, bu iradeyle düşman karşısında duracağız" dedi.

Rojava devriminin genç komünist öncüsü Elende El Muhammed (Zîlan Destan) şehadetinin ikinci yılında Hesekê'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

"Dem dema Zîlanan/ Zaman Zîlanlar zamanı" şiarıyla etkinlikler düzenleyen Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Okuma Parkında TKŞ ve JKŞ üyeleri ile Alişer Deniz Tugayı savaşçılarının da katıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

İlk sözü alan CKŞ Sözcüsü Destan Serhed, Zîlan Destan'ın devrim topraklarında yürüttüğü faaliyetle büyük bir iz bıraktığına işaret etti, "Zîlan Destan buradaki herkesin yüreğine dokunmuştur. Zîlan yoldaşı görmeyenler bile yoldaşlarının anlatımıyla etkilenmişlerdir. Zîlan Destanı herkesin yüreğinde yaşatmalıyız" dedi.

Zîlan Destan'a verdikleri mücadele sözünü asla unutmayacaklarını dile getiren Destan Serhed şunları dile getirdi: "Şehit Zîlan kanının son damlasına kadar mücadele etti. Kapitalist sisteme ve işgalcilere karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Bu baskıları asla kabul etmeyeceğiz. Görüyoruz, düşman Til Temir'den Ayn İsa'ya, Efrin'e kadar bütün cephelerde saldırılarını devam ettiriyor. Ama burada önemli olan bizim mücadelemiz ve direnişimizdir. Düşman yoldaşlarımızı bizden koparmak ve irademizi kırmak istiyor. Öncülerimiz, komutanlarımız şehadet mertebesine ulaştıklarında onların hedefi bizim iradesiz, güçsüz, moralsiz kalmamızdır. Biz hep düşmanın gözüne bakarak, burada olduğumuzu ve şehitlerin ruhuyla mücadelemizin devam ettiğini söyleyeceğiz."

Rojava devriminin büyük bedellerle inşa edildiğini dile getiren Destan Serhed, "Düşman binlerce defa irademizi kırmak istedi. Hep 'yaşamak direnmektir' dedik ve direndik. Son olarak söylemek istediğim, mücadelemiz devam ediyor, direndik direneceğiz. Zîlan Destan'ı, Baran Serhat'ı takip edenler olarak, bu iradeyle düşman karşısında duracağız" ifadelerini kullandı.

'GENÇ KADINLARA ÇAĞRIMIZDIR: ZAMAN ZİLANLARIN ZAMANIDIR'
CKŞ'li genç kadınlar adına söz alan Eylul Baran da Zîlan Destan'ın mücadele hayatına ilişkin konuştu.

Zîlan Destan'ın Kürdistan dağlarında ve Rojava topraklarında devrim için savaştığını dile getiren Eylul Baran şöyle devam etti: "Şehit Zîlan her dakika ve her saniye genç kadınlar kendi gerçekliklerini tanısınlar diye çalışıyordu. Bu devrim bir kadın devrimidir. O hepimizden önce şehadete atıldı. Zîlan yoldaş öncümüzdür. Biz Baran Serhat'ın ve Zîlan Destan'ın öğrencileriyiz. Zîlan yoldaşın emeğiyle genç kadınlar evlerinden çıktı ve devrim saflarında yer alıyorlar. Bütün genç kadınlara çağrımızdır, zaman Zîlanların zamanıdır diyoruz. Herkes Zîlanlaşmalı diyoruz."

Zîlan Destan ve binlerce şehidin hayallerini gerçekleştireceklerini dile getiren Eylul Baran, "Genç kadın olarak Zîlan yoldaşın hayalleri gerçekleştireceğiz, şehit komutanlarımızın yolunu güçlendireceğiz" dedi.

'ZİLAN YOLDAŞ BÜYÜK BİR MÜCADELE YÜRÜTTÜ'
TKŞ temsilcilerinden Cemil Sido da anmaya yaptığı konuşmada, devrim düşmanlarının özel savaş taktikleriyle gençleri hedef aldığını dile getirdi. Sido "Düşman faşist ve kirli siyasetle, uyuşturucuyla, özel savaş taktikleriyle gençlerimize saldırıyor. Bundan dolayı hep uyanık olmalıyız. Her yerde el ele verip, Kürt, Arap, Süryani halkalarına karşı yürütülen bu kirli savaşa karşı durmalıyız. Şehitlerimizin izinde olacağımızın sözünü yineliyoruz. Şehitler ölümsüzdür."

TKŞ Hesekê Meclisi adına söz alan Ehmed el Hemid de yaptığı konuşmada "Zîlan yoldaş halkı için, halkların kardeşliğinin inşası için büyük bir mücadele yürüttü. Gençleri özel savaş yöntemlerine karşı eğitiyordu. Zîlan Destan dediğimizde CKŞ aklımıza geliyor. Rojava bizim ülkemizdir, asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Berbanga Rojava'nın Zîlan Destan anısına bestelediği şarkı dinletildi ve Koma Sterka Sor sahne aldı. Anda "Şehid namirin" ve "Zîlan Destan ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.