24 Eylül 2024 Salı

Çiftay altın madeni işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Erzincan ve Kayseri'de Kanada merkezli Anagold şirketine bağlı taşeron Çiftay altın madeni işçilerinin, ücret ve izin hakları için başlattıkları grev kazanımla sonuçlandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni faaliyeti yürüten Kanada merkezli Anagold şirketine bağlı Çiftay altın madeni işçileri ve Kayseri Demirli şantiyesi işçilerinin, koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin arttırılması gibi taleplere başladıkları grev üçüncü gününde kazanımla sonuçlandı.

Taşeron şirket bünyesinde çalışan işçiler ücretlerinin arttırılması, üçlü vardiya sistemine geçilmesi, mesai saatlerinin düzenlenmesi, ayda dört gün ücretli izin verilmesi gibi taleplerle fiili greve başlamışlardı. Sendika üyesi olmayan işçilerin fiili grevi jandarma saldırılarına rağmen 3 gün boyunca devam etti.

Önceki gün geceyi de maden havzasında geçiren işçiler ile şirket arasında dün görüşme gerçekleşti. Dün de greve devam eden işçişlerin temsilcileri ve patron arasında gerçekleşen görüşme kazanımla sonuçlandı. Varılan anlaşmaya göre şirket 2 ayda bir 7 gün ücretli izin verilmesi, işten çıkarılanların geri alınması, ücretlerle ilgili 3 ay sonra düzenleme olmasını kabul etti.