21 Eylül 2024 Cumartesi

CHP ve DEM Parti arasında protokol iddiası: İmzamızı bile taklit edememişler

DEM Parti üzerinden yaratılmak istenen algı operasyonları sürüyor. Son olarak yerel seçimlerin ardından DEM Parti ve CHP'nin işbirliği ve kent uzlaşısı yapacağı iddiasıyla imzalanan bir protokol metni sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Söz konusu belgede ismi bulunan DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş, imzasının dahi taklit edilemediğine dikkat çekti ve "Sahtekarların, yalancıların peşini bırakmayacağız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı arasında, 31 Mart yerel seçimleri ve sonrasında süreçte işbirliği ve kent uzlaşısı yapılacağını iddia eden bir protokol metni sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Söz konusu belgede DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, DEM Parti İl Eşbaşkanları Gonca Yangöz ve Murat Kalmaz, CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri ve imzası yer alıyor. Belgede imzasının bulunduğu öne sürülen isimlerin hepsi belgeyi yalanladı.

BEŞTAŞ: İMZA BİLE TAKLİT EDİLEMEMİŞ
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Beştaş, "Dolaşıma sokulan aşağıdaki kağıt parçası külliyen yalan. İmza bile taklit edilememiş. Bu sahtekarlığı yapanların bir an önce ortaya çıkarılması lazım… Sahtekarların, yalancıların peşini bırakmayacağız" dedi.

ÇELİK: İMZALARI TAKLİT ETMEYİ BECEREMEMİŞLER
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Barış Yarkadaş'a konuşarak belgenin sahte olduğunu belirtti ve "Bu gerçek bir belge değil kesinlikle yalandır, imzalar da taklit edilmiştir. İmzaları becerememişler bile" diye konuştu.

KALMAZ: ADIMIZA SAHTE EVRAKLAR İLE ALGI OPERASYONLARI YAPILIYOR
DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz'la da görüştüğünü ifade eden Yarkadaş, Kalmaz'ın "DEM Parti İl Başkanlığı olarak böylesi bir protokol yapmadık, bizim adımıza sahte evraklar ile algı operasyonları yapılıyor" dediğini aktardı.